Hallands Nyheter

Alla gånger jag bara skulle göra något snabbt

-

Varför göra i dag det du kan skjuta upp till i morgon är en variant på det gamla svenska ordspråket som lyder ungefär exakt tvärtom. Jag läste nyligen att prokrastin­ering, eller uppskjutar­beteende, är mycket vanligare i dag än för 30 år sedan.

ARTIKELN JAG LÄSTE menade att det finns massor av anledninga­r till att folk i dag skjuter på saker till framtiden. Till exempel bristande självkontr­oll, orimligt höga krav på sig själva och ja, nu när jag skummar artikeln en gång till så verkar det kunna bero på nästan precis allting. Sorry ni som trodde att jag skulle komma till botten med något här och ge er tips – det kommer inga.

En av de största orsakerna till att vi gör såhär i så stor utsträckni­ng är att vi i dag har oändligt mycket mer saker som distrahera­r oss än vad vi hade förr. När jag läste det så började jag relatera. Från att med lätthet ha läst och tänkt ”vad skönt att jag inte är sådan, vad mycket ångest jag hade haft” till att liksom surna till och känna mig utpekad.

FÖR JAG GÖR det hela tiden. Just nu borde jag egentligen göra något annat. Om jag tänker efter, är det inte så att jag skrivit otroligt många bra låtar OCH haft garderober­na fulla av rena, manglade, strukna, stärkta, butiksvikt­a kläder OCH haft Nordens renaste hem OCH lagat mat och haft fest för 198 personer preciiiis dagarna innan en tenta som jag inte ens riktigt vetat vad den handlat om, men jag upplevde den som jäkligt hotfull och svår och jag skulle ändå inte klara den så det spelade ändå ingen roll? Jo så har det varit.

”Och visst är det så att om jag bara sätter mig i soffan och kollar Instagram lite snabbt så kommer det gå mycket lättare att ringa optikern”

Och visst är det så att om jag bara sätter mig i soffan och kollar Instagram lite snabbt så kommer det gå mycket lättare att ringa optikern som jag borde ringt för ett halvår sedan? Men rackarns, blev klockan så mycket och nu stängde de mitt i alltihop!? Ja det är ju bara att skriva upp på listan tillsamman­s med alla andra telefonsam­tal som ska ringas…

JAG HAR SÅ mycket skämsgreje­r på min lista. Samtal som förmodlige­n kommer vara avklarade på mindre än en minut, papper som förvaras i högar bredvid pärmen de borde sitta i, lysrör som behöver inhandlas men bara aldrig blir köpta vilket resulterar i att jag varje morgon sätter kontaktlin­serna i pannan och svär att i dag ska jag minsann köpa nytt lyse!

Sen går jag ut i köket och försöker kasta ett snorpapper i en överfull soppåse, men måste försöka tre gånger innan det stannar kvar på sopberget. Men ut ska den rackarns påsen inte än för först MÅSTE jag göra en annan grej och jag har ju hela helgen på mig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden