Hallands Nyheter

Mossberg klättrade efter hittat elfel

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Av 48 förare blev Magnus Mossberg tia på den klassiska Spa Francorcha­mp-banan i Belgien.

Varbergare­n körde European Classic Endurance med fina maskiner på banan.

– Det körs ju med gamla cyklar och många förare var gamla mästare. Jag har ju aldrig varit ung och snabb, men de har varit unga, säger Magnus Mossberg som trivdes i miljön.

– En fantastisk tillställn­ing med 35 000 på läktaren, säger han.

Mossberg kvalade in som nummer 24.

– Vi knäckte en vevaxel och fick sätta in en reservmoto­r där det fattades 20 hästkrafte­r. Banan var snabb så in i Norden, men vi hade ju inte samma tryck i grejerna. Men till slut lärde vi oss banan, och Endurance handlar inte om att köra några blixtrande varv - utan många snabba varv, säger ”The Mozz” och fortsätter:

– Vi var som bäst uppe på sjätte plats, men fick elproblem. Vi fick gå i depå och meka och till slut så hittade vi kabeln som inte hade riktig kontakt, och till slut gick vi i mål på tionde plats. Det skulle kanske ha varit lite bättre. Men vi är glada att vi kom i mål, och man har tur om man hittar ett sånt elfel. Det kunde ha blivit så att vi missat sista timmen av racet också.

”En fantastisk tillställn­ing med 35 000 på läktaren”

MAGNUS MOSSBERG

Nästa tävling för Magnus Mossberg blir Västkustlo­ppet i Falkenberg. Då kör han en inbjudning­stävling där både klassiska bilar och motorcykla­r används i samma lopp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden