Hallands Nyheter

”Bekräftels­e på att det man gjort är bra”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Det är en mittback som gått starkast i HN:S plusliga de senaste fem omgångarna. Hampus Zackrisson klättrar från tionde till sjätte plats totalt sett.

Spelarna i Falkenberg­s FF och Varbergs Bois FC har gått på semester. Hampus Zackrisson umgås med polare i Göteborg när vi ringer upp. En tripp till Köpenhamn med flickvänne­n väntar också för Bois-spelaren. Och han kan göra det med gott samvete. För tittar man på HN:S plusliga är det han, tillsamman­s med Adama Fofana, som har snittat bäst de senaste fem omgångarna.

VI HAR KIKAT på spelare som spelat mer än en match och fått betyg med minst 70 minuter speltid varje gång. Båda har tre i snitt, där Hampus spelat fyra av de senaste och Adama tre.

– Senaste sex, sju matcherna tycker jag att jag hållit en väldigt bra nivå. Och jämfört med tidigare år är den här säsongen det bästa jag gjort i superettan. Sedan är det synd att laget inte presterat bättre och vi har fått fler trepoängar­e, men jag hoppas att det kommer efter uppehållet. Vi har ju spelat bra, men det är det där sista som saknas, säger Hampus Zackrisson.

Bäst i FFF har Anton Wede varit med 2,8 i betygssnit­t, tätt följd av Per Karlsson på 2,75. I likhet med Zackrisson har Karlsson spelat bara fyra av de senaste fem på grund av en avstängnin­g.

I TOTALA STÄLLNINGE­N är det numera en Fff-trio i topp. Christoffe­r Carlsson leder fortfarand­e på 41. Han skuggas av Tobias Karlsson (40) och Hampus Nilsson (35). Hampus Zackrisson klättrar från tionde till delad sjätte plats (33). Christoffe­r Carlsson, FFF: 41 Tobias Karlsson, FFF: 40 Hampus Nilsson, FFF: 35 Nahom Girmai, Bois: 34 Matt Pyzdrowski, Bois: 34 Hampus Zackrisson, Bois: 33 Perparim Beqaj, Bois: 33 Albert Ejupi, Bois: 32 Tobias Englund, FFF: 32

– Det är kul att höra. Det är alltid en bekräftels­e på att det man gjort är bra. Sedan är det inget man springer runt och tänker på, erkänner Hampus.

EFTER EN MATCH fick vi på Hnsporten ta emot en lapp med texten: ”Lär er bedöma fotboll!!! Er kunskap är under all kritik. Hur var betygen i dag? Skandal!!!”

– Det är mer än jag visste om, skrattar Zackrisson och fortsätter:

– Men man har ju lärt sig: torskar man står det skit. Vinner man står det bra saker. Det där är sådant man får skärma av egentligen.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/TT ?? HITTAT FORMEN. Hampus Zackrisson är viktig för Bois försvarssp­el.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/TT HITTAT FORMEN. Hampus Zackrisson är viktig för Bois försvarssp­el.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden