Hallands Nyheter

Pianohjält­ar tolkar Ted Gärdestad

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

Under gårdagen släpptes biljettern­a till ”Pianohjält­ar tolkar Ted Gärdestad”. Det blir två konserter i Ljungby kyrka.

Nu är biljettern­a släppta till ”Pianohjält­ar tolkar Ted Gärdestad” i Ljungby kyrka den 5 och 6 oktober. Många kanske känner igen Pianohjält­ar från deras många tolkningar­na av olika artister, men i år har de alltså riktat in sig på Ted Gärdestad och hans låtskatt.

Pianohjält­ar kör vanligtvis sina konserter i Falkhallen, men nu är det dags för en ny, kyrklig variant.

”EFTER ATT HA gjort Pianohjält­ar fem år i rad i Falkhallen med totalt över 1 000 besökare ville vi i år göra en tydlig förändring för att inte fastna i gamla fotspår, men ändå bygga vidare på det publiken har gillat. Förutom lokalbytet går vi alltså från att hylla alla möjliga pianohjält­ar som Elton John, Adele, Jerry Lee Lewis, Benny Andersson med flera till att enbart spela musik av Ted Gärdestad”, skriver Mats Börjesson i ett pressmedde­lande.

”En tydlig förändring för att inte fastna i gamla fotspår.”

MATS BÖRJESSON

Många av låtarna kommer att tolkas i sin originalve­rsion, men vissa får en liten annan twist. Exempelvis kommer de att utgå från Tommy Nilssons version av ”I den stora sorgens famn” från programmet ”Så mycket bättre” i TV4. De har redan tidigare i Pianohjält­ar gjort Timo Räisänens version av ”För kärlekens skull”. Bröderna Rongedal har gjort en tolkning av ”Himlen är oskyldigt blå” som de kommer försöka efterlikna och Helen Sjöholm har spelat in den lite mer okända ”Come give me love”.

BESÄTTNING­EN ÄR i stort sett densamma som tidigare år och består av sångerskan Christina Tellqvist, Mats Börjesson på sång och piano och Jörgen Sonemalm på sång, gitarr och sax. De backas upp av Daniel Albertsson på bas, Martin Lindholm på gitarr och Anders Nygren på slagverk.

 ?? Bild: HELÉN HELLENÄS ?? PIANOHJÄLT­AR. Frontperso­ner i gruppen är Mats Börjesson, Jörgen Sonemalm och Christina Tellqvist.
Bild: HELÉN HELLENÄS PIANOHJÄLT­AR. Frontperso­ner i gruppen är Mats Börjesson, Jörgen Sonemalm och Christina Tellqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden