Hallands Nyheter

Smakrik byfest i Långås

- LENA LYXELL

Med tipspromen­ad och arabisk mat, korvgrilln­ing, lekar och ett stort mingel på fotbollspl­anen genomförde­s den andra byfesten i Långås.

På Axels väg i Långås bor 24 familjer som till övervägand­e del kommer från Syrien.

Förra året tog de boende initiative­t till en byfest. Deras hyresvärd Fabo, socialförv­altningen, Röda korset, Långås IF och Handlarn i Långås var med på noterna och tillsamman­s ordande de en fest som lockade flera hundra personer.

PÅ MÅNDAGSKVÄ­LLEN var det dags igen. I hård konkurrens med Vm-fotboll och solvarma stränder dukade de boende på Axels väg uppe en buffé som hade något för alla smaker. Dessutom bjöd idrottsför­eningen på grillad korv och Handlarn i Långås hade bakat tårta. De magar som kurrade efter att ha genomfört en poängprome­nad genom Långås blev genast mättade.

FÖRUTOM MAT BJÖDS det på musik och en magisk show med Mr Berger och gycklaren Ann från Kungsäter. Det är ett rutinerat par som uppträtt tillsamman­s i 30 år, de senaste 15 åren har de levt på att resa runt och förtrolla gamla och unga.

Familjen Ayed och deras nyfunna språkvän Annalena Kollberg har bara känt varandra en månad och trevar sig fram till en ny vänskap genom svenska språket.

– Jag har tänkt på att jag ville bli språkvän länge. Det är ett bra sätt att lära känna nyanlända och jag tror att jag kan göra skillnad, förklarade Anna-lena Kollberg, en av många språkvänne­r som finns bland invånarna i Långås.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bild: LENA LYXELL ?? HEMLAGAT. Familjerna på Axels väg i Långås dukade upp en smakrik buffé på idrottspla­tsen.
Bild: LENA LYXELL HEMLAGAT. Familjerna på Axels väg i Långås dukade upp en smakrik buffé på idrottspla­tsen.
 ??  ?? MERA MAT. Klas-göran Bengtsson och Berth Svensson från Långås IF grillade korv i värmen.
MERA MAT. Klas-göran Bengtsson och Berth Svensson från Långås IF grillade korv i värmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden