Hallands Nyheter

Granqvist: ”Det går inte att beskriva”

- EMELIE FREDRIKSSO­N/TT

Svensk fotboll har nått sin största framgång på herrsidan sedan VM 1994. I det svenska laget fanns det efter de tidigare fullträffa­rna i turneringe­n inga tvivel, enligt flera spelare. – Vi rycker på axlarna och knallar vidare, säger Ola Toivonen i TV4. – Vi är ostoppbara, den känslan har vi, säger en tårögd Marcus Berg.

Sverige vann med 1–0 mot Schweiz, rankat sexa i världen, efter att ha haft mängder av chanser och inte släppt till så många själva.

Avancemang­et till Vm-kvartsfina­len betyder den största framgången för det svenska herrlandsl­aget sedan den klassiska sommaren 1994.

LAGKAPTENE­N Andreas Granqvist känner en stor stolthet över laget som på förhand inte alls hörde till någon av de åtta favoritern­a i mästerskap­et.

– Det går inte att beskriva hur stolt jag är. Vi är en riktig maskin, en trupp på 23 gubbar som jobbar stenhårt och som gör att vi kan ta oss vidare. Vi tror på det här, har gjort det hela tiden och har en ledarstab som ger oss den energin, säger Granqvist.

– Vi har inte det bästa laget på pappret men visar att man kan vinna som lag, säger kaptenen också.

FÖR ANFALLAREN Ola Toivonen, till vardags bänkad i franska klubblaget Toulouse, betyder vinsten mycket.

Men han är inte överraskad över framgången som han kallar det största han varit med om.

– Det känns som att vi knallar vidare i turneringe­n. Vi rycker på axlarna och kör vidare mot lördag. Efter matchen mot Mexiko kändes det mer som att det släppte. Nu är det mer att vi knallar vidare.., säger han till TV4.

Marcus Berg rördes till tårar efteråt, och beskriver en känsla av att de är oslagbara i truppen.

– Jag är inte så förvånad. Vi har sån jäkla mentalitet, flow och go i gruppen. Vi är ostoppbara, den känslan har vi. Motståndar­na ska göra världsklas­s-matcher för att slå oss, säger anfallaren.

”Vi är en riktig maskin, en trupp på 23 gubbar som jobbar stenhårt och som gör att vi kan ta oss vidare. Vi tror på det här, har gjort det hela tiden och har en ledarstab som ger oss den energin.”

ANDREAS GRANQVIST, lagkapten

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? TROR PÅ SIG SJÄLVA. De Svenska spelarna är inte överraskad­e av framgången.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL TROR PÅ SIG SJÄLVA. De Svenska spelarna är inte överraskad­e av framgången.
 ??  ?? EN MATCH ATT MINNAS. Emil Forsberg firar segermålet som tog Sverige vidare till kvartsfina­l i VM för första gången
EN MATCH ATT MINNAS. Emil Forsberg firar segermålet som tog Sverige vidare till kvartsfina­l i VM för första gången

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden