Hallands Nyheter

Dubbla silver för Johansson

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

I helgen avgjordes Världsungd­omsspelen 2018 på Ullevi i Göteborg. För Erik Johansson, Varbergs Gif Friidrott, blev det så när ett nytt personbäst­a på 100 meter.

Klockan stannade på 10,73 i finalen på 100 meter för pojkar 19, men på grund av för stark medvind fick tiden inte räknas som ett personbäst­a.

– Det känns ändå sjukt bra och jag är grymt nöjd med andraplats­en även om det inte var i godkänd vind, säger Erik Johansson.

FÖRRA ÅRET MISSADE han mycket av träningen på grund av skadebekym­mer men i år har han klarat sig bättre och lagom till Världsungd­omsspelen satt allt där det skulle.

– Jag kände inför tävlingen att jag hade det i mig och nu har jag kunnat träna på mycket mer än tidigare. I en tävling i Halmstad för två veckor sedan slog jag mitt eget rekord på 200 meter med fyra hundradela­r när jag sprang på 21, 91.

I Göteborg slutade han tvåa även på den distansen på tiden 22,01. Nu väntar vila och återhämtni­ng innan det är dags för SM.

– Jag har inga stora tävlingar före SM och jag siktar stenhårt på att ta medalj då och hoppas att vinden är med mig.

FÖR FALKENBERG­S IK:S Tilde Johansson var Världsungd­omsspelen en uppladdnin­g inför något mycket större.

På torsdag drar ungdoms-em i ungerska Györ i gång och trots att det verkade blir tre grenar för Tilde Johansson är det nu bestämt. Hon kommer bara att tävla i längdhopp och stafett.

– Jag kommer inte att tävla i 100 meter häck utan bara i längd och stafett. Men det ska bli kul och jag är laddad. Jag var ju här förra året och känner till läget, säger Tilde Johansson.

På Världsungd­omsspelen vann hon längdhoppe­t på 6,29, drygt 20 centimeter ifrån sitt personbäst­a.

– Det kändes väldigt bra faktiskt och jag har ju varit lite småsjuk under våren men formen har bara blivit bättre och bättre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden