Hallands Nyheter

Marcus Berg oroas inte över måltorkan

- HENRIK SKIÖLD/TT

Marcus Berg är i kvartsfina­l i VM – och han struntar i att han hittills inte lyckats pilla in en boll. Det trots att ingen anfallare haft lika många chanser. – Det är skit samma, vi vann matchen, säger han.

Berg öste in mål i kvalet, men väntar, trots flera fina lägen, efter fyra spelade matcher på den första fullträffe­n.

– Det är trist att stå och prata om det efter varje match, men jag fortsätter att skapa chanser och det är jobbigt för försvararn­a att möta mig. – Det tar jag med mig, säger Berg. – Någon gång kommer en felträff och bollen sitter där, fortsätter han.

BERG FICK TILL något helt annat än en felträff i första halvlek. Halvvolley­n med vänsterfot­en tog rejäl fart mot Yann Sommers högra hörn, men den schweizisk­e målvakten styrde undan skotten med ena handen – en räddning i världsklas­s.

– Då kändes det så klart lite surt, men det är så det är. Vi vann matchen och det är en fantastisk känsla, säger han.

gränser för det här

BERG SER INGA landslaget.

– Jag tror de flesta lag har respekt för oss. Sättet vi spelar på är i stort det samma i varje match och vi känner oss väldigt trygga med det. Gör vi våra grejor rätt har vi stora chans att vinna oavsett vilka vi möter. Det har vi visat i match efter match.

– Det var väl ingen som trodde att vi ens skull ta oss hit och nu är vi i en kvartsfina­l. Varför sluta drömma? Varför sluta tror att vi kan gå längre än så?

– Jag tror att hemlighete­n är att vi gått in till varje match som den är en final. Vi måste leva i nuet och får inte kolla framåt för långt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden