Hallands Nyheter

Hallänning­ar med chans till Unghäst-vm

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

I måndags presentera­de uttagnings­kommittén listan på de ryttare som har chans att få represente­ra Sverige i unghäst-vm. Två hallänning­ar har chansen att få följa med till Ermelo i augusti.

Både Marina Mattson med femåriga hästen Notting Hill TH och Sara Törnäng med sexåriga Bell Air finns med på listan bland de ryttare som kan komma att tas ut till unghäst-vm 2018. En tävling där de båda i så fall skulle göra debut.

– Det är självklart väldigt roligt och det är en väldigt fin häst jag har som jag faktiskt var med själv och valde när vi köpte honom som föl, säger Marina Mattsson.

ÄVEN SARA TÖRNÄNG känner en otrolig glädje av att vara nominerad till VM.

– Självklart känns det fantastisk­t och väldigt ärofyllt att vara nominerad. Jag är både glad, tacksam och stolt.

Hon har sedan tidigare varit ute på två stora tävlingar med Bel Air, som hon själv ägt i ett och ett halvt år, bland annat Göteborg Horse Show i februari.

– Nu är det full uppladdnin­g inför Falsterbo som gäller, även om jag försöker ladda försiktigt. Hon får inte vara helt slutkörd innan, säger Törnäng.

Efter tävlingarn­a i Falsterbo tas den slutgiltig­a truppen ut till unghäst-vm som avgörs den 2-5 augusti i Ermelo i Nederlände­rna.

– JAG TROR att mina chanser är ganska goda, men sedan är det så med unga hästar att de kan bli spända av atmosfären och de andra hästarna är otroligt bra. Men det måste gå bra i Falsterbo först så får vi se hur det går, säger Marina Mattsson.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? VM-CHANS. Sara Törnäng och hennes Belair kan bli uttagna till unghäst-vm
Bild: ANNIKA KARLBOM VM-CHANS. Sara Törnäng och hennes Belair kan bli uttagna till unghäst-vm

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden