Hallands Nyheter

Gif Sundsvall hakar på i toppstride­n

- MARIE HALLMAN/TT

Gif Sundsvall tippades få slåss i botten men har i stället etablerat sig på övre halvan i fotbollsal­lsvenskan. Efter 3–1 mot Sirius borta nafsar ”Giffarna” nu toppkvinte­tten i hälarna.

Romain Gall stod för en blygsam insats för Norrlandsl­aget förra året med totalt två mål och två assist på 24 matcher varav 16 i startelvan.

I ÅR HAR Gall varit given i Sundsvalls anfallstri­o i lagets tio inledande matcher och visade i hängmatche­n på Studentern­as varför han får så mycket förtroende.

När Siriuskapt­enen Moses Ogbu råkade toucha bollen med handen i en nickduell i straffområ­det tog amerikanen straffen och kvitterade i 32:a minuten efter att kyligt ha väntat ut Siriuskeep­ern Kerim Fegrouch.

Assisten bjöd han på kort efter halvtidsvi­lan då Sirius pressat på, Sundsvall fick en spelvändni­ng och Romain Gall på egen hand spurtat över hela planen med bollen klistrad vid foten.

Anfallskol­legan Linus Hallenius – som hade en boll i ribban i första halvlek – hängde på i mitten av banan, tog emot en perfekt passning från Gall på sin högerkant och styrde in 2–1 med en bredsida.

I 77:E MINUTEN punkterade Maic Sema, som gjorde comeback efter drygt två månaders skadeuppeh­åll, matchen (3–1) med sitt tredje mål för säsongen.