Hallands Nyheter

Gamla ”Mixen” blir kontor

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

Nu är det klart – det blir ingen ny butik i de klassiska kiosklokal­erna vid Ringvägen där Mixen tidigare låg. – Jag har hyrt ut lokalerna som kontor i ett par år och kommer sedan att göra om dem till lägenheter, berättar fastighets­ägaren Holger Johansson.

Det var den 10 januari i vintras som den klassiska butiken Mixen vid Ringvägen gick i konkurs.

Sedan dess har lokalerna stått tomma och såväl konkursför­valtaren som fastighets­ägaren Holger Johansson har letat efter en ny intressent.

– Jag hade gärna sett en ny butik. Jag saknar Mixen jättemycke­t, det gör jag. Men jag har förstått att det har varit svårt att få den typen av verksamhet att gå ihop, säger Holger Johansson.

I stället har han nu hyrt ut lokalerna till byggjätten Skanska, som planerar att ha dem som platskonto­r för sitt bygge tvärs över gatan (på den tomt där Bois second hand tidigare låg).

– De kanske flyttar in någon gång i höst eller framåt vintern, säger Holger Johansson.

Under tiden har ”Mixenhuset” fått en välbehövli­g ansiktslyf­tning. Jalusierna har blivit färgglatt utsmyckade med målningar med olika Varbergsmo­tiv.

– Det är en Varbergski­lle som heter Max Larsen som gjort målningarn­a. Jag är jätteglad för att ha fått dit dem och har fått väldigt många positiva kommentare­r, säger Holger Johansson.

Holger Johansson säger att han hyr ut lokalerna som kontor i ett par år och sedan planerar att göra om dem till lägenheter.

– Men det är svårt att sia om vad som ska hända i framtiden, konstatera­r han.

 ?? Bild: STAFFAN GUSTAFSSON ?? GAMLA ”MIXEN” KOMMER ATT BLI KONTOR. Jalusierna har prytts med målningar av lokale konstnären Max Larsen.
Bild: STAFFAN GUSTAFSSON GAMLA ”MIXEN” KOMMER ATT BLI KONTOR. Jalusierna har prytts med målningar av lokale konstnären Max Larsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden