Hallands Nyheter

Blågula Vm-tröjor hett eftertrakt­ade

- STEFAN JOHANSSON stefan.johansson@hn.se

Blågula fotbollstr­öjor säljer som aldrig förr. I flera sportbutik­er, både i Falkenberg och Varberg, är lagren tömda på originalma­tchtröjorn­a. Leveranser av specialvar­ianter väntas på fredag. Men på Varbergs torg kan man fortfarand­e skaffa sig en Emil Forsberg-tröja.

Redan innan Sverige tog sig vidare till slutspelet i fotbolls-vm sålde tröjorna bra. Men i fredags tog de helt slut. I sportbutik­erna har man jobbat hårt för att få loss fler. Nu kommer flera av dem att ta in specialdes­ignade gula t-shirts.

– Försäljnin­gen har gått fantastisk­t bra under VM, vi har sålt slut lagret flera gånger om, säger Monica Månsson-martinsson på Intersport i Varberg.

MALIN RAMNEWALL ARBETAR på Intersport i Falkenberg och det ser likadant ut där:

– Vi har fyllt på i omgångar men nu är det helt slut. Intresset under VM har varit extremt. Det är inte bara fotbollsin­tresserade som köper, säger hon.

Samma sak gäller på Team Sportia i Varberg.

– Vi skulle kunna ha sålt några hundra till, säger Anette Isberg.

De flesta vill trycka sitt eget namn och välja sitt favoritnum­mer på tröjorna.

– Det kommer en ny t-shirtvaria­nt på fredag, säger Monica Månsson-martinsson.

Team Sportia har också valt att ta in t-shirt-varianten. Originalma­tchtröjan går inte att få tag på.

– Det går inte att tillverka på så kort varsel. Men det är jätterolig­t att det säljer så mycket, säger Anette Isberg som inte hade räknat med den här försäljnin­gen.

TELEFONEN HAR RINGT i ett på Intersport dagen efter Sveriges åttondelsv­inst och redan på morgonen var flera kunder inne för att köpa tröjor. Under matchen var det dock väldigt lugnt i butiken.

– De sista kunderna kom in och frågade efter tröjor en minut i fyra sedan var det tomt, säger Monica Månsson-martinsson.

PÅ VARBERGS TORG däremot finns det fortfarand­e tröjor kvar. Hos bröderna Gunne och Håkan Johansson som säljer fotbollstr­öjor.

– Det märks att de har vunnit om man säger så, säger Gunne Johansson samtidigt som han tar emot betalning * Det vanligaste är att kunderna vill trycka sitt eget namn och välja sitt eget favoritnum­mer. När det gäller tröjor med landslagsp­elarnas namn så skiljer sig städerna åt.

* I Falkenberg är Marcus Berg klar favorit.

* I Varberg delas topplaceri­ngen av Andreas Granqvist, Emil Forsberg och Viktor Nilsson Lindelöf.

* Sverige spelar kvartsfina­l mot England på lördag den 7 juli klockan 16.00.

från Christina Hasselströ­m som köpt en matchtröja.

Att det blev en Emil Forsbergtr­öja beror på att det är den variant som finns kvar. Alexander Dimander från Uppsala var lika glad för det och han är positiv inför lördagen.

– Jag tror Sverige vinner, säger han och håller upp sin nya tröja. Håkan Johansson siktar högre. – Sverige vinner VM. Vi vinner mot Brasilien i finalen och tar revansch för 1958, säger han.

 ??  ??
 ??  ?? SNÄLL MAMMA. Christina Hasselströ­m köper en tröja till sin dotter, som hon ska åka och hälsa på i Skottland.
SNÄLL MAMMA. Christina Hasselströ­m köper en tröja till sin dotter, som hon ska åka och hälsa på i Skottland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden