Hallands Nyheter

Mikaels fru vaknade i sista stund

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Mikael Lemborns fru Suzanne vaknade mitt i natten av att rummet var helt rökfyllt. Hon fick krypa ut ur lägenheten. – Tur att hon vaknade, trots att brandvarna­ren inte tjöt, säger Mikael Lemborn.

Mikael och Suzanne Lemborn bor på våningen högst upp i den brandhärja­de fastighete­n på Storgatan.

–Jag var inte hemma, utan i Oskarshamn där jag jobbar. Jag fick ett samtal mitt i natten av en granne som berättade vad som hade hänt. Han sade att han inte sett min fru utanför fastighete­n, men precis då kom hon ut ur huset, berättar Mikael.

Suzanne är fortfarand­e chockad och skärrad av sina upplevelse­r från brandnatte­n och vill inte medverka i någon intervju.

– Hon har berättat att det var rätt kaotiskt utanför fastighete­n precis vid brandtillf­ället. Hon vaknade själv som tur var. Brandlarme­t gick nämligen inte i lägenheten, säger Mikael.

– Hon inser hur nära det var för henne, vilket förstås är jättejobbi­gt. Hon har inte kunnat sova så bra efter det här.

FÖRSTA NATTEN FICK Suzanne ta in på Grand Hotel.

– För min del känns det jättejobbi­gt att jag inte var hemma när det inträffade. Då hade vi kunnat hantera situatione­n tillsamman­s.

Nu har paret hyst in sig i en tillfällig bostad. Det är en hel del

”Hon inser hur nära det var för henne, vilket förstås är jättejobbi­gt. Hon har inte kunnat sova så bra efter det här.”

MIKAEL LEMBORN

praktiska saker som måste ordnas med.

– Försäkring­sbolaget skickade över pengar om man skulle behöva köpa något, för allt var rökskadat, min fru kom ju ut i nattlinne.

– Men det mesta av sakerna har nog klarat sig. Men det är rökskadat och det behöver torkas av och saneras. Sedan vet jag inte hur det blir med kläderna, det luktar ju så in i, så det blir väl att man slänger och köper nytt förmodlige­n.

Paret Lemborn har haft lite otur med sin lägenhet på Storgatan. Dramatiska saker har avlöst varandra.

– Första gången blåste taket av. Vi satt på golvet och skakade och undrade vad det var som hände. Sen fick vi en vattenskad­a som det tog en månad att laga och vi fick bo någon annanstans. Nu funderar vi på att hitta en ny bostad efter allt som har hänt.

Nästa vecka var det tänkt att några vänner från Stockholm skulle komma ner och hälsa på. Det blir förmodlige­n inte av nu.

–Så det är mycket annat som också förstörs.

MIKAEL LEMBORN TYCKER det är otäckt att branden på Storgatan startade i soprummet.

– Det här var nog anlagt. För varför skulle det börja brinna i ett soprum? Det är nog någon som har tuttat på, och det känns olustigt. Man har ju läst om pyromaner som har kunnat hålla på i många år innan de åker dit, säger han.

 ??  ?? JOBBIGA DAGAR. Mikael Lemborn och hans fru Suzanne bor i den eldhärjade fastighete­n på Storgatan.
JOBBIGA DAGAR. Mikael Lemborn och hans fru Suzanne bor i den eldhärjade fastighete­n på Storgatan.
 ?? Bild: FREDRIK LARSSON ??
Bild: FREDRIK LARSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden