Hallands Nyheter

Stinalisa Johansson fick starta igen i F16-landslaget­s seger

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS

Nordisk flick 2018 avgörs i Norge och för Sveriges del består motståndet av Island, England och Tyskland. För Stinalisa Johansson blev det spel från start i premiären mot Island.

– Det var jätterolig­t och jag fick spela 70 av 80 minuter så det kändes såklart väldigt bra. Sedan hade det såklart varit grädde på moset att få göra ett mål också, säger Stinalisa när HN når henne innan andra matchen mot England som spelades på onsdagskvä­llen.

Matchen mot Island slutade 2-0 efter ett självmål och ett mål av Hanna Bennison. Nu väntar match mot England på onsdagskvä­llen som i sin första match kryssade mot Tyskland.

– Vi hade väldigt bra tålamod i första matchen och hade det mesta av bollinneha­vet mot Island.

Även mot England var Johansson uttagen att starta trots att hon själv menar att det är en stor rotation på spelarna i truppen.

– Jag tror att det bara är jag och en tjej från förra matchen som startar igen. Jag tror att de gärna roterar på oss med tanke på att det är ett Em-kval i höst. De vill säkert se oss spela allihop. Det måste kännas bra att vara en av de som får starta två matcher i rad?

– Absolut och det är klart att man hoppas på att det betyder att de är nöjda med mig. Men alla är oerhört duktiga och allting är väldigt profession­ellt.

Det blev en andra seger för Sverige som slog England med 2-1. Inget mål för Stinalisa som i den 41:a matchminut­en byttes ut.

 ?? Bild: PRIVAT ?? LYCKAD PREMIÄR. Stinalisa Johansson fick spela från start i premiären mot Island.
Bild: PRIVAT LYCKAD PREMIÄR. Stinalisa Johansson fick spela från start i premiären mot Island.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden