Hallands Nyheter

Peterson utslagen ur Wimbledon

- TT

Rebecca Peterson är utslagen ur Wimbledon. Kroatiskan Donna Vekic blev för svår i singelturn­eringens andra omgång och kunde vinna med 7–5, 6–4.

– Jag hade mina lägen i både första och andra set men just på de viktiga poängen var jag inte tillräckli­gt aggressiv, säger Peterson till tennisport­alen.se.

Den 22-åriga svenskan fick en mardrömsst­art på matchen mot den 55-rankade kroatiskan. Peterson tappade sina två första servegame och var snabbt i 0–4-underläge.

MEN PETERSON HÖJDE sitt spel och kunde vinna fem raka game till 5–4.

I slutet av setet var dock Vekic den starkare och kunde vinna tre raka game till setseger med 7–5. Vekic kunde bryta till 6–5 sedan Peterson avlutat gamet med ett ödesdigert dubbelfel.

– Jag var alldeles för seg i början och kom inte riktigt igång. Det gick lite för fort där samtidigt som hon spelade bra.

I det andra setet bröt Vekic Petersons serve direkt. Flera servegenom­brott bjöd inte det andra setet på varför Vekic kunde ta hem det med 6–4 och matchen i raka set.

Att få spela på det klassiska gräset i Wimbledon har givit henne mersmak.

– Det har varit helt fantastisk­t att få vara här och det är verkligen en underbar tävling att spela.

Trots förlusten gjorde Peterson en godkänd insats där hon ofta vann de långa bollduelle­rna, men där Vekic hade fler ”dödande” slag i sin repertoar.

LITE PLÅSTER PÅ såren för Peterson är att hon fick 70 nya rankingpoä­ng och kan hämta ut en prischeck på 63 000 pund, drygt 700 000 kronor, pengar som är värdefulla för svenskan i hennes fortsatta satsning på världstopp­en.

Svensk seger blev det dock i herrarnas dubbelturn­ering där Robert Lindstedt i par med Robin Haase från Nederlände­rna kunde slå ut 10-seedade paret Rejeev Ram, USA och Ivan Dodig, Kroatien i den första omgången.

Lindstedt/haase vann i tre raka set, 7–6, 7–5, 6–3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden