Hallands Nyheter

Arvidstorp med klar seger mot Frillesås

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Efter en ganska avslagen första halvlek visade tavlan 1-1 på Aik-vallen mellan Arvidstorp­s IK och Frillesås FF. Men i andra halvlek orkade gästerna inte hänga med.

ARVIDSTORP FRILLESÅS

(1–1)

4 1

Segern innebar fjärde raka för AIK som nu går på semester som serietvåa efter att ledande BK Viljan även vann sin match. Men det var ingen i hemmalaget som deppade över det. Tvåa efter en stark vårsäsong och gladast för kvällen var nog tvåmålssky­tten Tawa Suebsinsap.

– Vi gör en riktigt bra match och det var tungt i början. De var väldigt starka defensivt och det tog en stund innan vi kom igenom, sa Tawa efteråt.

Och visst låg det något i det, att det var svårt att ta sig igenom för något av lagen var ingen överdrift. Efter 25 minuters spel fanns det egentligen inga målchanser att tala om.

Först i slutet av andra halvlek blev det riktigt svettigt för Melvin Waern i Frillesås målet som räddade en boll på mållinjen. I 43:e matchminut­en fick Waern sedan kapitulera när Niclas Stelander slog in 1-0. Men bara två minuter senare kvitterade gästerna på straff.

– Vi sa i paus att vi skulle ligga på och inte backa ner för mycket. Utan bara fortsätta mata på för ledningen, säger Tawa.

Det var sedan AIK för hela slanten och efter Mohamed Muses 2-1 mål var det Tawa som stängde matchen med både 3 och 4-1. Trean även den från straffpunk­ten.

– Jag har tagit många straffar och är van vid vad som krävs. Det var en vanlig dag på jobbet, säger Tawa Suebsinsap med ett leende.