Hallands Nyheter

Förlust avslutade trista vårsäsonge­n

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT

Det blev förlust för Varbergs GIF i sista matchen innan sommaruppe­hållet. – Vi saknar sex man, det är för mycket mot ett lag som Rosengård, sa Halda Kabil efteråt.

ROSENGÅRD VARBERGS GIF

(0–0)

3 0

3-0 är tydliga siffror. Hemmalaget FC Rosengård 1917 var det bättre laget i onsdagens möte. Men Varbergs GIFS tränare Halda Kabil tyckte inte siffrorna speglade matchen.

– Det var en rättvis vinst till Rosengård, men jag tycker siffrorna var lite för stora. Jag tycker vi var bäst i första halvlek, och vårt spel funkade bra i 60 minuter, sa han efteråt.

VARBERGS GIF INLEDDE starkt och hade tre farliga chanser. Kreshnik Kameraj kom loss på två bra lägen, och lagkapten Labinot Syla fick chansen efter att ha snott åt sig bollen av Rosengårds försvar.

– Jag hade ett bra läge, men målvakten fick fingertopp­arna på den så den gick ut, sa Labinot Syla.

I andra halvlek kom istället 1-0 till Rosengård efter att hemmalaget­s offensiv vikt inåt och hittat bortre sidan bakom Sebastian Ekholm som var tillbaka efter avstängnin­g.

Varbergs GIF saknar fortfarand­e många ordinarie spelare, och efter 1-0 gick tappade de orken.

– Vi kämpade bra, men sen när vi låg under med 1-0 blev vi lite desperata och tryckte på. Vi borde ha punkterat matchen i första. De var duktiga på att hålla i bollen när vi jagade kvittering, sa Halda Kabil.

de saknade spelarna:

LABINOT SYLA OM

– Vi har lite annorlunda lag mot vad vi har haft. Vi saknar de fyra bosnierna och Isac Johansson var avstängd. Vi har roterat mycket i laget och tyvärr märks det på resultatet.

Manfallet märktes också på Varbergs GIFS bänk. Bara tre man satt på bänken.

– Vi saknar sex man, det är för mycket mot ett lag som Rosengård. Men killarna gjorde bra ifrån sig. 3-0 låter mycket, men de var marginellt bättre, sa Halda Kabil.

Detta var sista matchen innan sommaruppe­hållet.

– Det är ingen skön känsla att gå på ledighet med denna förlust. Men man kanske kan få en nytändning när man kommer tillbaka sen. Vi får börja om från början och köra på.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON. ?? FÖRLUST. Varbergs GIF förlorade i sista matchen innan sommaruppe­hållet.
Bild: KRISTER ANDERSSON. FÖRLUST. Varbergs GIF förlorade i sista matchen innan sommaruppe­hållet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden