Hallands Nyheter

Kan öppna för Kane

- ANDERS WALLIN/TT HENRIK SKIÖLD/TT

”De kan komma till avslut på många olika sätt. De har både djupledsho­ten i vissa spelare, har naturligt inläggssta­rka spelare, distanssky­ttar.”

PETER WETTERGREN

precis som de har gjort sedan Janne Andersson tog över som förbundska­pten efter EM 2016.

– Vi har visat det både i gruppen och nu mot Schweiz att vi är ett bra lag. Om vi gör rätt saker och vet våra styrkor, och inte fuskar med någonting, så är vi svårslagna. Då kan vi mäta oss med vilket lag som helst, säger han.

Martin Olsson, som har stött på Kane under säsongen i England, är inne på samma linje. Han litar på att försvaret och mittbacksd­uon Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf kan hantera situatione­rna som lär uppstå i Samara på lördag.

– Om Janne och Peter (Wettergren, assisteran­de) har tänkt något annat så kör vi på det, men vi har följt samma taktik och vi har stort förtroende i ”Vigge” och ”Granen”. De är bra i luften och jag tror att de kan hantera Kane bra, säger han.

– Det är när England kommer till inlägg och fasta situatione­r som han är som farligast, och de försöker komma till många inlägg för att hitta honom. Det är en stor spelare, han är större än vad man tror, men vi har ”Granen”.

PETER WETTERGREN TYCKER att Gareth Southgates England spelar lite annorlunda jämfört med andra lag som Sverige har mött och att britternas 3–5–2 påminner om Italien. Det gör att landslaget­s assisteran­de förbundska­pten är inne på att vissa justeringa­r i svenska spelet ändå måste göras.

– De kan komma till avslut på många olika sätt. De har både djupledsho­ten i vissa spelare, har naturligt inläggssta­rka spelare, distanssky­ttar. Vi kanske måste skärpa vissa saker för vi tror att det kan bli ett speciellt spel mot England, säger han.

DUON WETTERGREN OCH Andersson ville inte spilla tid efter 1–0-segern mot Schweiz. Redan på planet från S:t Petersburg till Gelendzjik var de på piloten för att få reda på hur det gick mellan England och Colombia.

– Vi hade tankat ned två matcher i våra datorer, en med Colombia och en med England och ville veta vilken vi skulle kolla på. Direkt när vi fick redan på det, en timme innan vi skulle landa, började folk jobba, säger Wettergren.

 ?? Bild: MATTHIAS SCHRADER OCH GREGORIA BORGIA ?? Vm-kvartsfina­l.
Bild: MATTHIAS SCHRADER OCH GREGORIA BORGIA Vm-kvartsfina­l.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden