Hallands Nyheter

Abc-systemet väljer ut raderna

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Många läsare har ställt frågor kring det nya Abcsysteme­t på sidan. Välja ut tipsradern­a är nyckeln.

På Abcsysteme­t finns det bara två kalkyler som styr hela bygget av systemet. Kalkylen med tre rätta U-tips bland de sju helgardera­de och två rätta U-tips bland de tre halvgarder­ade.

Kraven är hårda och mycket tydliga. Det behöver inte vara negativt i det långa loppet. Spelar man med sju U-tips på sju helgardera­de matcher kan det bli allt från noll till sju rätt på dessa utvalda tecken. Spel med Abc-systemet är att lägga de sju helgarderi­ngarna där chansen till tre rätta U-tips är som bäst.

Målsättnin­gen med de sju U-tipsen ska i vårt fall vara att tre rätt ska vara det vanligaste

ALLSVENSKA­N

utfallet över en lägre tid. Chansen att uppfylla det kravet är fullt möjligt.

När det är frågan om garantier till vinst så finns det inga sådana. Vi tippare vet däremot att slumpen alltid är med! Granskas systemets tio garderade matcher så är alla rader koncentrer­ade till de två kalkylerna med U-tipsen. Det betyder att om det inte blir tre rätta U-tips bland de sju helgardera­de är chansen till 13 rätt borta. Samma sak när det inte blir två rätta U-tips på halvgarder­ade.

System med exakta kalkyler är speciellt!

Sirius har släppt in många mål och här krävs förändring för lyft i tabellen. Malmö FF har Uwe Rösler som ny tränare. Anders Christians­en är tillbaka efter spel för Gent. Bra tvåa på spelet.

Dalkurd har Johan Sandahl som ny tränare och han har varit i klubben tidigare. Dalkurd har bara hållit nollan en match av elva. Sviten med två poäng på de nio senaste visar att laget haft det tufft efter uppflyttni­ngen. Brommapojk­arna har Markus Gustafsson och Christophe­r Brandeborn avstängda. Värvningen av anfallaren Bajram Ajeti blev inte som tänkt. BP har 0–0–5 på bortaplan.

Häcken– GIF Sundsvall

Häcken har kvar förlustnol­lan hemma och här finns 73 procent av lagets poäng. Sundsvalls värvningar av spelare från Spanien har blivit lyckade. Två spelande lag där 1X räcker långt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden