Hallands Nyheter

Cara: ”De säger att jag inte passar in”

- ELISA AMORELLI/TT

Popstjärna­n Alessia Cara fick stående ovationer när hon uppträdde iklädd Sveriges landslagst­röja under ”Allsång på Skansen”. Nu berättar hon om sin nya musik – där varje låt är en berättelse tagen direkt ur verkliga livet.

Kanadensis­ka Alessia Cara slog igenom 2015 med hitlåten ”Here” som hon skrev efter att ha varit på en stökig ungdomsfes­t och bara velat gå hem och prata känslor, i stället för att dricka, dansa och mingla.

I dag är hon Grammypris­ad och har toppat radiolista­n i Sverige med låtar som ”Scars to your beautiful” och ”How far I’ll go” från disneyfilm­en ”Vaiana”. Men trots framgångar­na säger sångerskan att hon fortfarand­e är samma lugna tjej, som på den där festen för över tre år sedan.

– Jag försöker fortfarand­e bara vara mig själv, vilket gör att jag kanske inte är den popstjärna­n som man är van vid att se, säger hon.

OCH ATT VARA ”the girl next door” i en bransch som föredrar glitter och glamour framför ett osminkat ansikte, nedklippta naglar och bekväma sneakers, har inte varit lätt.

– Speciellt som kvinna så förväntas man se ut på ett visst sätt. Man måste vara glamourös och perfekt, men fortfarand­e anständig. Jag får så otroligt många negativa kommentare­r om att jag ”inte är en riktig popstjärna” och att jag aldrig kommer att klara mig i den här branschen, på grund av mitt utseende.

Men istället för att lyssna på alla elaka kommentare­r och ändra på sig, bestämde hon sig för att skriva låtar om problemet.

EN AV DEM blev ”Scars to your beautiful” med refrängen ”You should know you’re beautiful just the way you are”.

Ytterligar­e en låt på samma ämne, får vi höra på hennes kommande album.

– Den nya låten skrev jag till alla andra vanliga tjejer som fortfarand­e känner att de inte duger, säger hon och sätter sig i skräddarst­ällning i soffan.

I dag har hon börjat förstå var känslorna kommer ifrån.

– Det är en del i processen att lära känna sig själv, säger hon.

 ?? Bild: ERIK SIMANDER ?? BLÅGUL. Alessia Cara i Sanna Nielsens fotbollstr­öja.
Bild: ERIK SIMANDER BLÅGUL. Alessia Cara i Sanna Nielsens fotbollstr­öja.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden