Hallands Nyheter

Politiker tystade störande nazister

FALKENBERG: När Annie Lööf höll tal i Almedalen skanderade nazisterna. Då fickfalken bergspolit­ikern Anette Ivars son( C) nog.

-

Nazisterna började skandera när Annie Lööf inledde sitt tal om hot och hat i vardagen. Då klev en ensam kvinna fram och ställde sig bredvid nazisterna. – Jag fick nog och sade åt dem att vara tysta, säger Anette Ivarsson.

När Annie Lööf skulle hålla sitt tal i Almedalen under onsdagen började medlemmar från Nordiska motståndsr­örelsen skrika och störa. Då klev falkenberg­spolitiker­n Anette Ivarsson (C), styrelseor­dförande i det kommunala bostadsbol­aget Fabo, in och ställde sig bland nazisterna.

– Jag kände att nu får det vara nog. Om vi respektera­r dem får de också respektera oss. Annie Lööf stod där framme och var så modig, hon vågade stå där ensam, så jag gick bak och ställde mig bland nazisterna för att stötta henne, säger hon.

NÄR ANETTE IVARSSON ställde sig bland nazisterna blev de tysta och tog ner sin banderoll. Hon berättar att de försökte få bort henne men hon rubbades inte ur fläcken.

– Jag sade till dem att jag är här för att lyssna på Annie, så nu får ni vara tysta. De blev irriterade och försökte få bort mig men jag sade att jag har lika mycket rätt att stå där som de har.

Annie Lööf stannade upp i sitt tal när nazisterna började skrika och frågade om de ville säga någonting

 ??  ?? FICK NOG. En av flera som markerade mot nazisterna var falkenberg­aren och centerpart­isten Anette Ivarsson som besöker Almedalen för första gången.
FICK NOG. En av flera som markerade mot nazisterna var falkenberg­aren och centerpart­isten Anette Ivarsson som besöker Almedalen för första gången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden