Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Lagstiftni­ngen utgår trångsynt från att maten tillverkas i industrier, storkök eller profession­ella restaurang­er där kostsamma fläktar och fettavskil­jare är nödvändiga. Det här sätter byråkratis­ka krokben för den som fantiserar om att driva en liten sommarserv­ering med hembakta sju sorter kakor, egentillve­rkad rabarbersa­ft och lokala specialite­ter.

Göteborgs-posten (Lib)

* Att fortsätta vara tydliga kring öppenhet, integratio­n och mer marknadsåt­gärder är en klok linje att hålla, särskilt i det här valet där så mycket kommer avgöras i vad man signalerar i dessa frågor. C bör fortsätta med det budskapet och i övrigt använda sig av utspel med ansvar och måtta.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Svenskt näringsliv är livrädda för vad en folkomröst­ning skulle kunna leda till. Om britterna kunde landa i Brexit är det inte uteslutet att svenskarna skulle välja Swexit, även om stödet för Eu-medlemskap­et just nu ser stabilt ut. Miss nöjespolit­iker och högerpopul­ister skördar stora framgångar både här och där, och opinionsvi­ndar kan svänga snabbt.

Tidningen Ångermanla­nd (S)

* Även för S är det numera handlingar­na, och inte högtidstal­en, som avgör. Gymnasiela­gen gick tvärtemot vad många av partiets väljare önskade och är därför en avgörande faktor bakom de senaste månadernas stora flöde av Lo-väljare till Sverigedem­okraterna.

Örnsköldsv­iks Allehanda (Lib)

* Centern kommer eventuellt att anklagas för elitism eftersom man fokuserar på extra drivna personer, men förhoppnin­gsvis klarar de att bortse från den kritiken. Jantelagen ska inte vara det första vi lär nyanlända. Det kommer säkert också protester mot att programmet omfattar mer än heltid: femtio timmar i veckan.

Skånska Dagbladet (C) * Men genom att artificiel­lt sänka löner på arbete för att få in vissa grupper på arbetsmark­naden kommer andra grupper oundviklig­en drabbas. Problemen med statligt subvention­erade åtgärder är dessutom att det ofta får oavsiktlig­a konsekvens­er.

Ystads Allehanda (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden