Hallands Nyheter

Ny ordförande i FVBK

VOLLEYBOLL: PRESENTERA­DES UNDER FÖRENINGEN­S ÅRSMÖTE

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Lars-erik Andersson är inte okänd i klubben. Han har dels spelat mycket volleyboll själv under 70- och 80-talet, men han har också vart marknadsan­svarig och styrelsele­damot för föreningen tidigare.

– Jag ska försöka köra vidare med jobbet som de har gjort innan. Min huvuduppgi­ft blir att se till att ungdomsver­ksamheten växer och att hålla ekonomin under uppsikt, sa Lars-erik Andersson.

FÖRUTOM NYTT VAL av ordförande var ekonomin en angelägenh­et under årsmötet. Föreningen har gjort ett resultatmä­ssigt bra år och presentera­de ett överskott på cirka 137 000 kronor.

Föreningen har lyckats öka intäkterna något under den gånga säsongen, cirka 30 000 kronor mer jämfört med förra året. Men framförall­t har man jobbat hårt på utgiftssid­an.

FÖRRA ÅRETS MINUSSIFFR­OR på nästan 400 000 kronor har gjort att man har fått spara ordentligt. Bland annat stod man över NCC, vilket besparade klubben cirka 100 000 kronor. Till denna säsong tycker Lars-erik Andersson att det är färdigspar­at.

– Jag tycker inte vi ska spara mer. Vi måste ju ha ett visst underlag för att kunna prestera. Det är det som gör att det finns ett intresse för ungdomarna. Vilket är det enda sättet för klubben att växa, sa han.

SÄSONGEN SOM VAR placerade sig Falkenberg­s VBK på en fjärdeplat­s, den första medaljmiss­en på tretton år. Något föreningen menar var en konsekvens av de besparings­åtgärder klubben fick göra i och med förra årets minusresul­tat. Men Lars-erik blickar framåt.

– Jag tror mer att vi måste fokusera på att öka intäkterna genom att locka mer publik och fler sponsorer. Det som gäller är hårt jobb.

Peter Hultén avgår och Lars-erik Andersson tar över rollen som ordförande i föreningen. Det presentera­des under förenings årsmöte som hölls under onsdagen. En annan viktig punkt på mötet var ekonomin.

”Jag ska försöka köra vidare med jobbet som de har gjort innan. Min huvuduppgi­ft blir att se till att ungdomsver­ksamheten växer och att hålla ekonomin under uppsikt.”

LARS-ERIK ANDERSSON

DEN GÅNGNA SÄSONGENS fjärdeplat­s innebar också lägre publiksiff­ror jämfört med förra året.

Den totala publiksiff­ran för säsongen var 5392 personer. Genomsnitt­et blev 258 personer per match, jämfört med förra årets 338 stycken.

Lars-erik Andersson har fått frågan om rollen som ordförande tidigare, men inte kunnat förrän nu.

– Jag ska ge det några år nu, och så får vi se om jag kan fortsätta med det jobbet de andra gjort.

 ?? Bild: KARL-OSKAR SKEPPSTEDT ?? TAR ÖVER. Peter Hultén lämnar symboliskt över ordförande­klubban till Lars-erik Andersson.
Bild: KARL-OSKAR SKEPPSTEDT TAR ÖVER. Peter Hultén lämnar symboliskt över ordförande­klubban till Lars-erik Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden