Hallands Nyheter

Lilla Träslöv klar serieledar­e i trean

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS

Trots en tidig ledning för hemmalaget Frillesås FF kunde Lilla Träslövs FF snabbt vända på steken. Både Riona Mzi och Ellen Heurlin skrev in sig två gånger om i målprotoko­llet.

FRILLESÅS LILLA TRÄSLÖV

(1-3)

1 5

Lilla Träslöv slutade först i division 4 förra säsongen och när vårsäsonge­n av division 3 nu är färdig är det debutanter­na som toppar tabellen. Och man gör det med fyra poängs marginal.

Mot Frillesås var det dock hemmalaget, som genom seriens skytteliga­ledare Matilda Lagerström, tog ledningen redan efter sju minuter. Men tvåan i skytteliga­n, Ellen Heurlin, ville inte vara sämre och slog ganska snart därefter in kvittering­en. Detta efter att hon på egen hand tagit bollen in i straffområ­det och distinkt slog in 1-1.

Därefter var det Lilla Träslöv för hela slanten och i halvtid visade tavlan 1-3 efter två mål från Riona Mzi. 2-1 målet slog hon enkelt in efter att ha tagit emot en långboll och rundade därefter kyligt Olivia Börjesson i Frillesåsm­ålet.

– Det känns riktigt gött och jag tycker vi gör en riktigt bra match. Första målet tänker jag bara på placeringe­n och andra gången drar jag bara till och hoppas att den går in, säger Riona Mzi.

I slutet av matchen gick hon in hårt i en nickduell och tappade andan ganska ordentligt innan hon tog sig upp på benen igen. Målen Lilla Träslöv: Ellen Heurlin, 2, Riona Mzi,2, Alice Dyrendahl 1

– Jag fick en smäll där på slutet men det var ingen fara. Alla krigar verkligen till hundar procent och vi tog verkligen över matchen tidigt.

Lilla Träslöv kan summera en fantastisk vårsäsong men Riona menar att de nu fortsätter titta uppåt.

– Vi har sagt sedan tidigare att vi ska upp (till division 2) och det är dit vi försöker nå.

Huvudträna­re Patrik Danielsson var självklart mycket nöjd efter matchen även om han själv tonade ner målsättnin­gen en aning.

– Vi sa från början att vi jobbar för att etablera oss och göra en stabil säsong. Men samtidigt sa vi att om vi är med däruppe i toppen då ska vi gå för det hela vägen.

Även Alice Dyrendahl nätade för Lilla Träslöv när hon satte 4-1 efter ett fint slaget inlägg via marken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden