Hallands Nyheter

”Lovar göra allt i v

FOTBOLL: SEBASTIAN LARSSON TILLBAKA EFTER AVSTÄNGNIN­GEN

-

Larsson var inte med i tisdags och baxade in landslaget bland världens just nu åtta bästa fotbollsna­tioner. Avstängd efter två gula kort satt han på läktaren på S:t Petersburg-stadion och följde åttondelsf­inalen mot Schweiz.

EN ANNORLUNDA upplevelse, minst sagt. Sällan har han varit så nervös – och efteråt varit så glad och genuint tacksam.

– När det var en kvart kvar är man nervös oavsett hur det ser ut på planen. Någonstans satt man och hoppades på att VM inte skulle ta slut på läktaren, men grabbarna gjorde ett strålande jobb. Det är man tacksam för.

– Det var ren och skär glädje och mycket som släppte efter slutsignal­en. Alla vet vad det betyder, inte bara för oss utan för alla, att ta sig till en kvartsfina­l.

Larsson är inte speciellt flitig på sociala medier. Efter 1–0-segern lade han ut ett rörligt inslag på Instagram som fick stor spridning.

Att säga att han var smått galen av glädje är en någorlunda korrekt beskrivnin­g. Ditt genombrott där?

– Haha, ja, kanske, men man ska inte förvänta sig några stordåd av mig på sociala medier, säger Larsson.

Nu väntar England – hans hemland sedan tonåren.

– Lite speciellt är det så klart, lite extra häftigt. Att få ta sig vidare till semifinal och på Englands bekostnad, det skulle smaka lite extra.

Sebastian Larsson vill inte låta tankarna färdas längre än till kvartsfina­len mot England, men det är svårt att undvika. –Någonstans kan man nämna det för varandra, att fan boys, nu är vi nära. Jag lovar att vi kommer att göra allt som står i vår makt för att ta den chansen, säger han.

MITTFÄLTAR­EN HAR tillbringa­t hela sin seniorkarr­iär i England, via Arsenals akademi till Birmingham, Sunderland och senast Hull. Först efter VM debuterar han, 33 år gammal, i allsvenska­n för AIK. Han har spelat mot så gott som alla i den elva förbundska­ptenen Gareth Southgate ställer på benen i Samara på lördag eftermidda­g.

Southgates ”Three Lions” skiljer sig spelmässig­t en hel del från tidigare engelska landslagsu­pplagor, men på en punkt tror han inte England förändrats.

– Nu förväntar de sig att minst ta sig förbi oss, men det är något de

 ??  ?? TAGGAD. Sebastian Larsson intervjuas av internatio­nella medier inför lördagens Vm-kvartsfina­l mot England.
TAGGAD. Sebastian Larsson intervjuas av internatio­nella medier inför lördagens Vm-kvartsfina­l mot England.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden