Hallands Nyheter

Så ska Uruguay få stopp på Mbappé

- MIKAEL FORSELL/TT

Argentina kunde inte stoppa honom. Men Kylian Mbappé får knappast så fria ytor mot Uruguay i kvartsfina­len. Mot honom står VM:S kanske bästa försvar.

Frankrike möter Uruguay i den första kvartsfina­len i fotbolls-vm på fredagen. Medan Uruguay fått rubriker för sitt anfallsspe­l är det faktiskt försvaret som imponerat mest. Bara ett insläppt mål hittills – endast Brasilien är lika bra försvarsmä­ssigt i turneringe­n.

Ledda av Atlético Madrid-backen Diego Godin betvingade Uruguay Cristiano Ronaldo och hans Portugal i åttondelsf­inalen.

Nu ställs försvarsmu­ren mot ett Frankrike där många trodde att Antoine Griezmann skulle vara det största hotet. Men det var Kylian Mbappé som med två spektakulä­ra mål mot Argentina trädde fram som den stora stjärnan i ett lag späckat av offensiv kraft.

Uruguay vet vad det är som gäller och Mbappé får knappast lika mycket spelrum som mot Argentina. Uruguayane­rna har lärt läxan. Han kommer inte att få springa sig loss lika lätt som i åttondelsf­inalen. Markeringe­n kommer att ligga mycket tätare.

– Får Frankrike utrymme blir det väldigt svårt, säger Uruguays förbundska­pten Oscar Tabarez, enligt AFP.

Räkna med en tillknäppt match. Framförall­t eftersom Uruguay förmodlige­n kommer till spel utan sitt stora anfallsvap­en Edinson Cavani och måste tänka lite mer defensivt. Cavani gjorde båda målen i segermatch­en mot Portugal i åttondelsf­inalen. Nu blir Luis Suárez utan sin parhäst och därmed blir anfallsvap­nen trubbigare.

Matchen blir också speciell för de band som finns mellan motståndar­na. Cavani spelar till exempel med Mbappé till vardags i Paris SG. Och mittbacken Gordin kan det mesta om Griezmanns sätt att spela – de kamperar ihop i Atlético Madrid under säsongen.

Luis Suárez får också gå en kamp mot en lagkamrat. Han spelar med Frankrikes mittback Samuel Umtiti i Barcelona.

Vinnaren i matchen möter vinnaren mellan Brasilien och Belgien på tisdag i semifinale­n i S:t Petersburg.

 ?? Bild: DAVID VINCENT/TT ?? MÅLVRÅL. Kylian Mbappé jublar efter ett av sina mål mot Argentina.
Bild: DAVID VINCENT/TT MÅLVRÅL. Kylian Mbappé jublar efter ett av sina mål mot Argentina.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden