Hallands Nyheter

Succé för fotbolls-vm på krogen

HALLAND: KRÖGARNA ÄR LADDADE INFÖR DAGENS MATCH

- STEFAN JOHANSSON stefan.johansson@hn.se

Fint väder och svenska framgångar har bidragit till att det går bra för krogarna som visar fotbolls-vm. I dag spelar Sverige kvartsfina­l i fotbolls-vm mot England.

Alla krogar som HN har varit i kontakt med säger att fotbolls-vm har varit en stor succé. I stort sett alla har haft fullsatt på Sveriges matcher och även bra med besökare i övrigt.

– Det har gått över all förväntan, säger Pelle Ahlström på Hermans i Falkenberg.

Han berättar att det alltid är en chansning när man gör den här typen av utomhusarr­angemang. För deras del handlar det om stora kostnader vad gäller sändningsr­ättigheter och hyra av teknik. Men det har visat sig vara värt det den här gången.

– Tittar man på omsättning­en efter en tisdagsmat­ch jämfört med en vanlig tisdag är det en enorm skillnad. En lördagskvä­ll hade vi haft ganska bra omsättning i vilket fall, säger han.

RESTAURANG GRAPPA i Varberg visar de flesta matcherna under VM. Sveriges matcher har varit fullsatta men det har även varit mycket folk under andra matcher.

–Det är ett fantastisk­t evenemang eftersom det ligger före högsäsong. I kombinatio­n med det här vädret som har varit. De drar ut folk och det blir en fantastisk grej. Hela Varberg vaknar upp, säger Magnus Palmqvist.

För Grappas del så är det inte så stora investerin­gar då de hade byggt sin utelounge * * * * * * * * * * * i vilket fall. Sändningsr­ättigheter­na tycker han är överkomlig­a.

– För en normalstor krog pratar vi om cirka 20 000 kronor. Det baseras på hur många man tar in. Tänker man på att det sänds 64 matcher så blir det inte så mycket per match, säger Magnus Palmqvist.

HAMNPAVILJ­ONGEN ÄR TAGGADE inför dagens match och är nöjda över hur det har gått hittills. – Det har varit succé. Synd bara att vi inte kan ta in mer folk, säger Johan Dehud och fortsätter: – Det här blir ett minne för livet. Vi har 94-vibbar. Fint väder och Sverige går bra. Efterfråga­n på platserna i restaurang­en har varit stor. Till skillnad mot hur det brukar vara i juli är det fullt med Varbergare hos dem i stället för turister. Omsättning­en har ökat och Johan Dehud är mycket nöjd över deras satsning på fotbolls-vm. – Vi har många samarbetsp­artners i det här. Det här blir bra för alla, säger han. På Hermans i Falkenberg tänker man satsa ännu större under kvartsfina­len. Pelle Ahlström har planerat för hur de ska kunna bygga ut uteserveri­ngen med ytterligar­e platser. – Vi försöker få till den så stor som möjligt. Minst 1 000 personer.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? FOTBOLLS-VM. I dag spelar Sverige kvartsfina­l mot England. Krögarna hoppas på vinst och fortsatt fint väder så att fotbolls-vm succén kan fortsätta.
Bild: ANNIKA KARLBOM FOTBOLLS-VM. I dag spelar Sverige kvartsfina­l mot England. Krögarna hoppas på vinst och fortsatt fint väder så att fotbolls-vm succén kan fortsätta.
 ??  ?? Sverige möter England i dag klockan 16.00.
Vinnaren får möta antingen Kroatien eller Ryssland i semifinal. Förloraren åker ur VM.
Här visas matchen bland annat: Falkenberg
Hermans Harrys Down Town
Varberg
Hamnpavilj­ongen
Restaurang Grappa Nyfiket...
Sverige möter England i dag klockan 16.00. Vinnaren får möta antingen Kroatien eller Ryssland i semifinal. Förloraren åker ur VM. Här visas matchen bland annat: Falkenberg Hermans Harrys Down Town Varberg Hamnpavilj­ongen Restaurang Grappa Nyfiket...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden