Hallands Nyheter

Hur varmt är det i vattnet?

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Värmen viker inte och falkenberg­are och turister strömmar till stranden och piren för att ta sig ett dopp. Folk undrar: ”Hur många grader är det i vattnet?”

Den frågan har det varit svårt att få svar på, i alla fall för den som hoppar i på ”Spritanrak­an”.

Till många badares stora förtret har den digitala termometer som kommunen satte upp förra året inte fungerat på ett bra tag.

PER JOHANSSON (C), ordförande i kultur och fritidsnäm­nden, förklarar att han gärna ta sig ett dopp men inte bryr sig om kallt eller varmt det är i vattnet. Han har inte nåtts av missnöjet med den trasiga termometer­n som bland annat vädrats

”Det saknas reservdela­r som ska ersätta det som är trasigt.”

PER JOHANSSON (C)

på sociala medier och i mejl till HN.

Per Johansson kontroller­ar med termometer­ansvariga på kulturoch fritidsför­valtningen och återkommer med en förklaring.

– Det saknas reservdela­r som ska ersätta det som är trasigt. Tyvärr har de blivit försenade, men så fort de kommer hit ska termometer­n lagas.

– Det är inte så enkelt som man kan tro att se till att termometer­n alltid är hel. Den har ett utsatt läge och till nästa år får vi fundera på om det finns en annan lösning, säger Per Johansson.

MEN REDAN NU är det någon som tagit till en gammal beprövad metod. En vanlig termometer och en griffeltav­la samt någon som ser till att den uppdateras. Det är allt som behövs för att alla ska ha full koll på badtempen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden