Hallands Nyheter

Jazzgruppe­n More Than a Pair släpper nytt album

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

Pernilla från Nösslinge utanför Varberg träffade Samuel från Sunne i Värmland på scen under en jazzkväll. Nu har de radhus, barn och band ihop. Gruppen ”More than a pair” släpper efter sommaren sitt andra album.

Jazzgruppe­n ”More than a pair” släpper sitt andra album ”Play Some More”den 27 september i samband med en spelning på Nefertiti i Göteborg. Pernilla Andersson Eng och Samuel Olsson träffades faktiskt genom just jazzen under en kväll på ett uteställe i Göteborg.

– På slutet av kvällen kunde man gå upp och jamma. Jag bad om en låt och så kunde som tur var de där proffsmusi­kerna den, säger Pernilla och nickar mot Samuel.

– Sen fastnade vi där efteråt litegrann.

OCH SÅ BLEV det tillslut två barn, radhus och ett gemensamt intresse för jazz. ”More than a pair” består av de två, tillsamman­s med Stefan Wingefors, Yasuhito Mori och Samuels bröder Edward Olsson och William Olsson. Ambitionen är att musiken ska vara lätt att ta till sig. De flesta låtarna på albumet är från 40-talet eller ännu tidigare.

– De är tåliga de där gamla låtarna men man ska hantera dem med varlig hand för det är lätt att ta bort själen annars, säger Samuel.

Just nu är de högaktuell­a med nya låten ”Strö lite mer” (den enda svenska låten) från det kommande albumet. Den skrevs från början som ett bidrag till Melodifest­ivalen.

– Den kom ju inte med men det är den första låten vi skrivit tillsamman­s och den blev ju bra. Det var roligt, säger Samuel.

– Det är mer naturligt för mig att skriva på engelska. Har aldrig någonsin skrivit på svenska innan, så det var ingen självklarh­et, säger Pernilla.

SAMUEL JOBBAR SOM jazzmusike­r på heltid, men för Pernilla är det nytt.

– Sista året har jag tagit tjänstledi­gt från mitt jobb som fritidsped­agog för att satsa mer på intresset. Det kändes ganska lätt att ta beslutet - det var dags, säger Pernilla. Hur funkar familjeliv­et med ovanliga arbetstide­r när båda arbetar som musiker?

– Vi har lite hjälp, men så blir det också lättare att vi spelar i samma grupp och när barnen blir äldre. Nu är de fem och tio. När vi spelar var för sig får vi tävla om vem som hinner först med att skriva i kalendern, skojar Samuel.

 ??  ?? TILLGÄNGLI­GT. ”Många anser att jazz är så svårt, men jag tycker att det är lättlyssna­t, jag skulle vilja kunna ge det till alla”, säger Pernilla.
TILLGÄNGLI­GT. ”Många anser att jazz är så svårt, men jag tycker att det är lättlyssna­t, jag skulle vilja kunna ge det till alla”, säger Pernilla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden