Hallands Nyheter

Årets STCC en riktig publikfest

SPORT: 4000 personer hade tagit sig till Falkenberg­s motorbana och Västkustlo­ppet 2018 där hemmahoppe­n hade det svårt.

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Kanske var det avsaknaden av Vm-fotboll på tv som hade lockat en sådan storpublik (drygt 4000 personer) till den 65:e upplagan av Västkustlo­ppet. Säsongens tredje Stcc-helg där stort fokus låg på Falkenberg­s Motorklubb­s egen Alex Andersson, som kör för Team Brovallen Design.

INFÖR HELGENS TÄVLING jagade han sina första Stcc-poäng men tyvärr blev det inga den här gången heller. Halvvägs in i första loppet halkade han snart efter och tvingades sedan köra in i depån. – Där blev ett hål i kylaren och kylarvattn­et hade börjat läcka och då börjar motorn gå varm. Då går det inte heller att fortsätta köra för då kan du få motorras. Men jag hoppas att jag fick in bilen i tid, sa en besviken Alex Andersson efter första loppet.

Fram till olyckan var han däremot väldigt nöjd med sin prestation inför hemmapubli­ken.

– Jag tycker att jag gör ett hyfsat bra race där jag har bra fart och bra häng på bilarna framför. Det är fruktansvä­rt när någonting sådant här händer men det var absolut ingenting jag kunde påverka. Nu är det bara fullt fokus på att ladda inför nästa race.

Han behöll sin startposit­ion till race nummer 2 och höll sig ganska stabilt på en 13:e plats länge. Då var olyckan framme igen när han efter lite gruff hamnade utanför banan i första kurvan.

– Ju mer man kör desto mer utslitna blir däcken och bromsarna och jag fick ta hjälp av escape road:en där. Men när jag sedan kom in i mitt eget lugn igen kunde jag sätta in en fin attack i slutet och knipa ytterligar­e någon placering, sa Andersson efteråt.

Ett hål i kylaren gjorde att Alex Andersson fick bryta första loppet på Falkenberg­s motorbana. Men i det andra körde han sig till säsongens näst bästa placering.

HAN LYCKADES TILL slut kämpa sig tillbaka till 13:e plats i ett race där det, som han själv beskrev det, ”var kaos i varenda sväng”.

– Jag sa det till teamet efteråt att bilen ser ut som en folkracebi­l. Jag blev påkörd säkert fem, sex gånger

och mina hjulinstäl­lningar var katastrof mot slutet. Det blev en kamp mellan mig och bilen och så ska det inte vara.

OCH TROTS ATT han får vänta ytterligar­e på sina första Stcc-poäng var Alex Andersson ganska nöjd efter helgen på hemmaplan.

– Jag har lite blandade känslor, det var fantastisk­t kul att få göra det här inför hela hemmapubli­ken. Och jag är nöjd över att jag tog mig in i mål sista loppet så att jag inte behövde bryta två gånger. Men det är ett tufft gäng att köra mot, man kan sluta på 15:e plats likväl som på åttonde.

 ?? Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON ?? FARTFYLLT. Falkenberg­aren Alex Andersson, bil nummer 23, kämpade för sina första Stcc-poäng på motorbanan i Falkenberg.
Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON FARTFYLLT. Falkenberg­aren Alex Andersson, bil nummer 23, kämpade för sina första Stcc-poäng på motorbanan i Falkenberg.
 ??  ?? RISK FÖR MOTORRAS. Alex Andersson hade en tuff dag på jobbet när han tvingades bryta första loppet på STCC hemma i Falkenberg efter att ett hål i kylaren
RISK FÖR MOTORRAS. Alex Andersson hade en tuff dag på jobbet när han tvingades bryta första loppet på STCC hemma i Falkenberg efter att ett hål i kylaren
 ?? Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON ?? gjort att motorn börjat gå varm. I andra loppet gick det bättre.
Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON gjort att motorn börjat gå varm. I andra loppet gick det bättre.
 ?? EDITH CAMILLA SVENSSON ?? BRÅTTOM. Det blev en kamp mot klockan för att få bilen färdig inför lopp nummer två. BILD:
EDITH CAMILLA SVENSSON BRÅTTOM. Det blev en kamp mot klockan för att få bilen färdig inför lopp nummer två. BILD:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden