Hallands Nyheter

Vikariebri­st ökar risk för sena tidningar

- TOVE GONTRAN tove.gontran@hn.se

”Vi har haft stora problem med rekryterin­gen i år och alldeles för få sökande till varje tjänst, men tycker att vi fått ihop det hyfsat.” SVANTE LARSSON

Regionchef, VTD

Många läsare har hört av sig på sista tiden efter att ha blivit utan tidning på morgonen. Västsvensk Tidningsdi­stribution (VTD), som delar ut både HN och HP, förklarar varför.

Att tidningen ibland uteblir denna tid på året beror främst på att det är just denna tid på året. Sommar innebär semestrar och vikarier.

– Det är samma problem varje år. Det handlar inte om att vikarierna inte fixar jobbet, utan att det tar lite längre tid i början, säger Svante Larsson, regionchef på VTD.

ENLIGT HONOM STÄLLER även tajta marginaler vid tidningarn­as trycktider till det, vilket blir extra tydligt på sommaren.

– Vi har haft stora problem med rekryterin­gen i år och alldeles för få sökande till varje tjänst, men tycker att vi fått ihop det hyfsat. I Halmstad och Varberg har det varit helt okej med antal sökande. Men i Falkenberg­sområdet har vi haft jättebekym­mer, det är inget att sticka under stolen med.

– Tidigare hade vi stora problem i Hylte. Men det har löst sig nu då ordinarie personal är tillbaka.

Vad gör ni för att få bukt med problemet?

– Vi försöker hjälpa de som är nya. Men det tar alltid lite längre tid i början.

Vad bör kunderna göra när de inte får sin tidning?

– Blir du utan tidning ska du reklamera den genom att ringa kundtjänst, annars får vi aldrig reda på problemet.

SVANTE LARSSON VILL även uppmana kunderna att ha ett visst överseende med försenad tidning under sommaren.

 ?? Bild: TOVE GONTRAN ?? SEMESTER. Att tidningen försenas eller uteblir beror bland annat på sommarbema­nningen hos distributö­ren.
Bild: TOVE GONTRAN SEMESTER. Att tidningen försenas eller uteblir beror bland annat på sommarbema­nningen hos distributö­ren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden