Hallands Nyheter

Böljan Falkenberg­s tunga tapp

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Böljan Falkenberg gjorde sitt femte mål för säsongen och tog oväntat ledning mot AIK. Men då smög sig nervositet­en på. – Det kändes som att vi var obekväma med den situatione­n, sa tränare Tobias Barin efter förlusten med 2-1 (0-0). BÖLJAN FALKENBERG 1 AIK 2 (0-0)

Trots nervositet­en höll de ändå ledningen i 20 minuter innan AIK vände på steken efter ett frisparksm­ål där AIK hittade mål på nick.

– Det kröp på en nervositet när vi tog ledningen. Samtidigt så gick ju de för det lite hårdare. Vi blev stressade och lugnet vi hade i första halvlek tappade vi totalt.

FÖR LUGNET HADE Böljan Falkenberg till en början, även fast det chansmässi­gt var AIK som började vassast. Hemmalaget hade vissa problem med AIKS nummer 10, Madeleine Stegius, som kom loss flertalet gånger. Riktigt farligt blev det i 25e minuten när hon tog emot ett inlägg och fick massvis med tid på sig att både plocka ned vända om och lossa skott. Men Jasmine Strandberg stod helt rätt och kunde styra ut bollen. Kvarten innan avstyrde hon också ett friläge när Aik-anfallet löpte sig fria. Trots chansmässi­g fördel för AIK så var Böljan Falkenberg med i matchen.

– Första halvlek tycker jag vi gör bra. Vi har inga riktigt farliga lägen, men hänger ändå med spelmässig­t och vågar spela, sa Tobias Barin.

Böljan Falkenberg­s första farliga läge kom strax efter halvtidsvi­lan när man jobbade sig till en hörna. En hel klunga Böljan Falkenberg­spelare gick in mot mål och bollen damp ned framför fötterna på Vilma Rydell.

– Jag stod på mållinjen, sen kom bollen ner framför mig så jag bara petade in den. Det var lite tur att den kom just där, sa Vilma Rydell.

Men Vilma Rydells ledningsmå­l räckte inte. 1-1 kom i matchminut 70, och efter det var det mestadels chanser till bortalaget. Efter flera farliga chanser hade AIK nästan jobbat ihop till 2-1 målet som kom med bara några minuter kvar att spela.

– Vi hade bra tryck och bra spel. Sen fick de frisparksm­ålet och vi tappar det. Vi tappade orken och de kunde spela förbi oss, sa Vilma Rydell.

TOBIAS BARIN, SOM idag saknade lagkaptene­n Ida Lindqvist, var besviken. – Det är som vanligt. Surt och jobbigt.

Vad måste ni göra för att vända det här inför hösten?

– Vi behöver få in fler spelare så att vi blir en större trupp. Kanske utifrån. Vi har haft några som provtränat som vi hoppas kunna knyta till oss. Men vi har bara fem poäng upp till säker mark och det är en hel höstsäsong kvar, sa Tobias Barin.

”Vi behöver få in fler spelare så att vi blir en större trupp. Kanske utifrån. Vi har haft några som provtränat som vi hoppas kunna knyta till oss”

TOBIAS BARIN, TRÄNARE I IF BÖLJAN FALKENBERG

 ??  ??
 ??  ?? MÅLSKYTT. Böljan Falkenberg tog ledningen genom Vilma Rydell, men det räckte inte. Arkivbild: Robert Boman
MÅLSKYTT. Böljan Falkenberg tog ledningen genom Vilma Rydell, men det räckte inte. Arkivbild: Robert Boman
 ?? Arkivbild: ROBERT BOMAN ?? Tobias Barin vill bredda truppen inför hösten.
Arkivbild: ROBERT BOMAN Tobias Barin vill bredda truppen inför hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden