Hallands Nyheter

Seger för Dahlgren som leder halvvägs

- TT

Robert Dahlgren toppar årets Stcc-mästerskap i halvtid och har nu även vunnit en tävling i årets mästerskap.

Dahlgren i Seat vann det första loppet på Falkenberg under söndagen och slutade på sjätte plats i det andra.

– Det var tufft, jag fick bekänna färg i dag. Jag gjorde en av mina sämsta starter, men lyckades ändå hålla från start till mål. Men jag fick jobba, säger Dahlgren till C More.

Årets sex första Stcc-lopp har bjudit på lika många segrare. Söndagens andra lopp vanns av veteranen Mattias Andersson som tog

”Jag gjorde en av mina sämsta starter, men lyckades ändå hålla från start till mål”

ROBERT DAHLGREN, SEAT-FÖRARE

karriärens femte Stcc-seger, den första med Honda.

Johan Kristoffer­sson i Volkswagen jagade Andersson hårt, men fick punktering med fem varv till mål.

I mästerskap­et körde Dahlgren in 38 poäng i helgen och leder på 111 poäng före de båda Volkswagen­förarna Andreas Wernersson, 80 och Johan Kristoffer­sson, 78 poäng.

?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? LEDER HALVVÄGS. Robert Dahlgren trivdes på Falkenberg­s motorbana
Bild: MATHILDA AHLBERG LEDER HALVVÄGS. Robert Dahlgren trivdes på Falkenberg­s motorbana