Hallands Nyheter

Ann Willbrink finner glädje i träning. Som vanligt bjuder hon på sommargymp­a på Skrea strand.

FALKENBERG: ”ATT TRÄNA UTE ÄR DET BÄSTA JAG VET”

-

– Jag älskar träning och vill sprida träningsgl­ädje, säger Ann Willbrink när regnet öser ner över Skrea strand och inget verkar stoppa Ann och hennes kompisar.

”Träning är inte alltid roligt, men det ger mycket glädje.”

Ann Willbrink tränar i stort sett varje dag. Två dagar i veckan tränar hon med en personlig tränare, dessutom cyklar och löptränar hon. Men så har det inte alltid varit. Ann blev mamma vid 17 års ålder. Hon gick upp mycket i vikt i samband med graviditet­en och kilona ville inte ge med sig när sonen var född.

– Jag vägde som mest 100 kilo, minns Ann Willbrink.

”Detta är inte jag” kände Ann som innan hon blev gravid höll i gång med tennis och squash. Hon bestämde sig för att ta kontroll sitt liv och började i långsamt tempo sin stora livsföränd­ring. Promenader och nyttigare mat blev starten. Sedan gick det av bara farten. Promenader­na blev löpning och i kombinatio­n med att Ann förändrade sin kost försvann de överflödig­a kilona, energin och glädjen fanns återigen i livet. Sedan dess har Ann hållit formen.

– Jag äter allt, men undviker socker och vitt bröd. Förbud ökar suget, säger Ann.

HON HAR JUST avslutat ett träningspa­ss på Skrea strand. Deltagarna som löptränat och styrketrän­at tillsamman­s under en timma har lämnat stranden. Kvar i den regnblöta sanden står Ann och verkar helt oberörd.

– Träning är inte alltid roligt, men det ger mycket glädje, förklarar Ann.

Under sommarmåna­derna tar hon sig till stranden varje onsdagsmor­gon. Där tar hon emot de deltagare som vill vara med.

– När jag började med passen var det för att locka dem som inte vågar på till gymmet att pröva på att träna. Jag har hållit pass i tre år och för ett år sedan började jag med egna pass, en gång i veckan.

ANN ERBJUDER TRÄNING som i princip alltid är gratis och den utövas alltid utomhus.

– Jag vill inte ta betalt, för jag vill att alla ska ha möjlighet att vara med.

Under vinterhalv­året träffas de kvinnliga deltagarna på Vallarna och ingen vet på förhand vad som ska hända.

– Jag hittar ofta på nya pass och gör det jag känner för. Min tanke är att de som deltar ska få pröva på något

 ??  ??
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? TRÄNINGSGL­ÄDJE. Ann Willbrink tränar mycket och gärna och vill att fler ska på uppleva träningsgl­ädje. Under sommarmåna­derna har Ann Willbrink två träningspa­ss på Skrea strand varje onsdagsmor­gon.
Bild: OLA FOLKESSON TRÄNINGSGL­ÄDJE. Ann Willbrink tränar mycket och gärna och vill att fler ska på uppleva träningsgl­ädje. Under sommarmåna­derna har Ann Willbrink två träningspa­ss på Skrea strand varje onsdagsmor­gon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden