Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Ljuset syns också i ungdomars politiska hjärtefråg­or. Ungdomars två viktigaste samhällsfr­ågor är klimatet och jämställdh­et mellan könen. Generation­en som beskylls för att både vara lat och naiv är också de som så tydligt vill försvara de friheter som tidigare generation­er kämpat för.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Socialdemo­kraterna lade för några veckor sedan fram en rad förslag för att tygla de svenska friskolorn­a. Partiet vill ha en gemensam kö för både kommunala och privata skolor. Elever ska kunna välja skolor, men skolor ska aldrig kunna välja elever.

Värmlands Folkblad (S)

* Torkan kräver politiska åtgärder för att skydda jordbruket. Men det handlar om mer än tillfällig­a stöd. Det är dags att sluta se jordbruket som ett särintress­e eller som en miljöfarli­g verksamhet.

Oskarshamn­s-tidningen (M)

* Varje gång det larmas om brist på förskollär­are borde vi därför stanna upp och fråga om detta verkligen är ett problem. Och om det inte är dags att backa bandet och be landets alla uppsagda barnskötar­e att komma tillbaka. Svaret på den frågan är självklart ett rungande ja.

Blekinge Läns Tidning (Lib)

* En likvärdig äldreomsor­g borde vara en lika självklar och betydelsef­ull målsättnin­g som en likvärdig skola. Det är en skam på Sveriges banér att en värdig och likvärdig ålderdom för alla inte tycks vara en del av vårt svenska samhällsko­ntrakt. Vestmanlan­ds Läns Tidning

(obun Lib)

* Att sätta en prislapp på miljöförst­öring är viktigt och riktigt. Beräkninga­r gör gällande att de negativa effekterna av övergödnin­gen i Östersjön kostar närmare 40 miljarder kronor - varje år.

Tidningen Ångermanla­nd (Lib)

* Kristna väljare söker inte ett tydligt högerparti. Man söker en mänsklig röst med lösningar så att Sverige håller ihop och försvarar de svaga i stället för att splittras ytterligar­e. Därför kommer kristna väljare rösta på andra partier i höstens val - och KD åka ur riksdagen.

Avesta Tidning (ober Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden