Hallands Nyheter

Nabba beslut

- REBECKA KVINT rebecka.kvint@hn.se 010-471 53 69

ner för livet hos oss, fyller Christoffe­r Carlsjö i.

– Några av Sveriges bästa skejtungdo­mar finns i Varberg, men hallen vi har här räcker inte. De får åka till andra kommuner och träna, säger Pierre.

I dagsläget fattas 400 000 kronor för att Ufo 2000 ska kunna färdigstäl­la den första delen av den planerade skejtanläg­gningen vid Brearedsha­llen.

Ufo 2000 hoppas att kommunen går in med 800 000 kronor, för då kan inte bara den första delen bli klar, utan även del två av tre. Då kommer nämligen Sparbankss­tiftelsen gå in och delfinansi­era del två. Då skulle det finnas totalt nära 900 kvadratmet­er skejtanläg­gning vid Brearedsha­llen.

– Vi erbjuder kommunen en komplett skejtanläg­gning med delfinansi­ering från andra. Det är inte mycket pengar som behövs från kommunen. Vi vill få till ett wake up call, säger Jörgen Ek.

CHRISTOFER BERGENBLOC­K (C) är ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden. Han berättar att tjänstemän­nen just nu tittar på var och hur en skejtanläg­gning kan byggas. Den utredninge­n ska vara klar i september. Om nämnden gillar förslaget kommer de skicka ärendet till kommunstyr­elsen och om projektet får välsignels­e därifrån kan man gå vidare med en mer detaljerad utredning.

– Från vår sida i kultur- och fritidsnäm­nden innebär detta att vi inte går in och finansiera­r andra projekt under tiden. Vi har inte några planer att gå in med pengar i det projekt som Ufo 2000 driver. I så fall får det landa på högre nivå, hos Lotta Stenkil, säger Bergenbloc­k och fortsätter:

– Jag tror inte att den platsen som de har vid Brearedsha­llen är lämplig för en permanent kommunal anläggning.

– Skejten är ett pågående arbete hos kultur- och fritidsnäm­nden och därför vill inte jag in och greja i detta. Det är viktigt att inte kommunstyr­elsen hoppar in på arenan igen. Det är kultur- och fritid som äger frågan nu, säger Ann-charlotte Stenkil (M), ordförande i kommunstyr­elsen.

– Vi får invänta deras förslag till hantering helt enkelt. Jag är medveten om att detta dragit ut jättelångt på tiden. Men vi måste få ett förslag från kultur- och frititid.

HON UTESLUTER INTE ett samarbete med föreningar:

– Skulle kultur- och fritid skriva fram ett förslag med gemensam finansieri­ng från andra och det fungerar så visst, jättegärna.

 ??  ?? att det är obegriplig­t att kommunen ens tvekar på skejtarnas deal.
att det är obegriplig­t att kommunen ens tvekar på skejtarnas deal.
 ??  ?? BYGGE. Ufo 2000:s ambition är att bygga en stor skejtpark i Breared, men pengarna för att göra den färdig saknas.
BYGGE. Ufo 2000:s ambition är att bygga en stor skejtpark i Breared, men pengarna för att göra den färdig saknas.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden