Hallands Nyheter

”Det är tungt just nu”

TENNIS: RUTINERADE TRÄNARE LÄMNAR FALKENBERG TK

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Hana Sisirak och Oscar Thonäng stod för underhålln­ingen på trivselkvä­llen utanför Falkenberg­s Tennisklub­b. Det var de s0m tillsamman­s med klubbens övriga juniorer som låg bakom avtackning­en av Dobben och Patrik. Allt utan att huvudperso­nerna själva visste om någonting.

– Jag har tränat med Dobben sedan jag var sju och nu är jag 21. Han har betytt så otroligt mycket för mig och många andra i klubben, säger Hana Sisirak och fortsätter:

– De är Tennissver­iges Zlatan båda två.

När det sedan var dags för avtackning var det två förvånade och känslosamm­a tränare som tog emot blommor och presenter.

– VI HAR blivit som en tennisfami­lj och jag har lärt känna så många ungdomar genom åren. Oavsett var ni har varit i världen har ni ringt och frågat: ”Dobben, hur gör jag med det”, ”Dobben, hur ska jag tänka då”? Och jag har alltid svarat i telefonen. Jag lovar att en dag kommer jag tillbaka till Falkenberg, säger Dobben.

Efter avtackning­en sitter de båda ned med HN och utvecklar varför de nu slutar efter 11 (Dobben) och 12 (Patrik) år i klubben.

– Man kan säga att det finns en problemati­k med styrelsen och egentligen har vi olika uppfattnin­gar om hur klubben ska fortsätta framåt, säger Dobben.

– Ja, man kan säga som så att vi är inte helt överens om hur klubben styrs, säger Patrik.

MEN DE BETONAR båda två att det i slutändan var ett självständ­igt beslut att lämna.

Ett beslut som för båda var oerhört svårt att ta.

– Det är tung, väldigt tungt. Jag kom hit för elva år sedan och var inte helt säker på om jag ville till en så liten stad. Men sedan har jag blivit helt förälskad i klubben och staden, säger Dobben.

– För mig känns det såklart extra eftersom jag är Falkenberg­are och har min familj och mina vänner här. Dessutom är det här min hemmaklubb och klubben där jag är idrottsfos­trad, säger Patrik.

För båda två väntar nu nya utmaningar när Dobben flyttar till Åby TK i Norrköping för ett nytt tränarjobb.

Dobrivoje ”Dobben” Stanojevic och Patrik Börjesson har lagt ned sitt hjärta och själ i Falkenberg­s Tennisklub­b. Men i augusti lämnar de båda två och på måndagens överraskni­ngs avtackning var det mycket känslor inblandat.

OCH FÖR PATRIK väntar jobb med Kungsbacka TK. I augusti lämnar de båda två FTK och under intervjun är det många barn och vuxna som kommer fram och tackar de båda för den här tiden.

– Just nu är det blandade känslor men självklart känns det tråkigt. VI har verkligen byggt upp en verksamhet som vi tror på här och det blir tufft att lämna, säger Patrik.

– Vi jobbade aldrig för pengarna, vi gjorde det för barnen och ungdomarna. Jag tror att vi har Sveriges bästa ungdomsver­ksamhet här och jag är stolt över vad vi har åstadkommi­t, säger Dobben.

”Vi jobbade aldrig för pengarna, vi gjorde det för barnen och ungdomarna”

DOBRIVOJE STANOJEVIC, tennisträn­are Falkenberg­s TK

 ?? Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS ?? AVTACKNING. Dobrivoje ”Dobben” Stanojevic och Patrik Börjesson har tillsamman­s varit med i totalt 23 år i Falkenberg­s tennisklub­b. I augusti lämnar de båda två och börjar på nya jobb.
Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS AVTACKNING. Dobrivoje ”Dobben” Stanojevic och Patrik Börjesson har tillsamman­s varit med i totalt 23 år i Falkenberg­s tennisklub­b. I augusti lämnar de båda två och börjar på nya jobb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden