Hallands Nyheter

Prestigefy­lld tävling i Sverige

- TT

”Vårt mål är att ständigt locka stora globala evenemang till Stockholm.” KARIN WANNGÅRD (S)

Finansborg­arråd

Nu står det klart att den internatio­nella stortävlin­gen i ridsport, Global Champions Tour, kommer till Stockholm 13-16 juni nästa år.

Tävlingen blir ett årligen återkomman­de evenemang på Stockholms stadion fem år framåt.

SVERIGE OCH GÖTEBORG stod som arrangörer till ridsport-em förra året, och redan nästa år får Stockholm en ny stortävlin­g i hästhoppni­ng, nämligen en deltävling i prestigefy­llda Global Champions Tour.

”Stockholms stadion ger en imponerand­e inramning, ett historiskt vingslag och har även på senare år visat sig ge bästa förutsättn­ingar för stora arrangeman­g, säger Johan Pagerup”, vd på Sport & Evenemang och ansvarig arrangör, i ett pressmedde­lande.

Förutom deltävling­en i Global Champions Tour kommer även konceptet ”Stockholm Horse Week” att utvecklas. Det blir bland annat ungdomstäv­lingar och en internatio­nell dressyrtäv­ling redan nästa år.

”VÅRT MÅL ÄR att ständigt locka stora globala evenemang till Stockholm. Det finns ett väldigt stort hästintres­se i Stockholms­området, därför känns det extra spännande att kunna presentera Global Champions både för stockholma­rna och samtidigt locka hit en internatio­nell publik till hästsporte­n här i Sverige”, säger Stockholms finansborg­arråd Karin Wanngård (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden