Hallands Nyheter

Blandade känslor efter J

VM: NU VÄNTAR LEDIGHET – OCH ALLSVENSKA­N PÅ TV

-

Två dagar efter förlusten mot England höll Janne Andersson en sista presskonfe­rens innan en välförtjän­t semester väntar. 48 dagar har gått sedan han i samma källare på ett hotell i Stockholm mötte pressen när landslaget samlades inför VM.

– Det har hänt lite på vägen får man säga, säger Andersson.

Minst sagt.

SVERIGE HÖLL SIG kvar i turneringe­n fram till kvartsfina­len och hyllas för sin insats. Janne Andersson har svårt att göra några större analyser förbundska­pten redan nu och har även svårt att placera känslorna efter en omtumlande tid.

– Man pendlar i det där. Många spelare var så jäkla ledsna. Jag samlade dem redan på planen för att jag ville påminna dem att vi gjort det bra och för att jag ville att vi skulle tacka supportrar­na. Men vi hade dem (England) inom räckhåll. Det gör ont i en när man tänker så. Men jag kan inte gå runt och vara besviken heller, säger Andersson.

BESVIKELSE OCH STOLTHET om vartannat. Men totalt sett en helhet som får gott betyg, summerar han.

– Det är häftigt att konstatera att det är fyra lag kvar. Vi åkte ut precis innan, så vi är delad femma i världen om man tänker positivt. Och vi har inte haft tur eller flyt utan vi förtjänade faktiskt den här femteplats­en. Det är fantastisk­t bra gjort.

Som starkaste minnen nämner han slutet av matchen mot Mexiko, att gå vidare till kvartsfina­l efter segern mot Schweiz och så matchen mot Tyskland.

– Att få testa sig mot Tyskland som tränare hade jag sett fram emot sedan lottningen. Och så Olas fantastisk­a mål där, säger Andersson.

I höst tar han ut en ny trupp, och flera spelare har efter VM sagt att deras framtid i landslaget är osäker. Kaptenen Anders Granqvist, som vänder hem till Helsingbor­g och superettan, är en av dem.

Förbundska­pten Janne Andersson har blandande känslor efter den ”delade femteplats­en”, som han kallar det svenska uttåget ur VM. – Vi hade dem (England) inom räckhåll. Det gör ont i en när man tänker så, säger han på en presskonfe­rens.

”Många spelare var så jäkla ledsna.”

JANNE ANDERSSON

 ??  ?? PÅ SVENSK MARK. Förbundska­pten Janne Andersson är tillbaka i Sverige efter VM och ser framåt.
PÅ SVENSK MARK. Förbundska­pten Janne Andersson är tillbaka i Sverige efter VM och ser framåt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden