Hallands Nyheter

Ny klubb för Nilsson

FOTBOLL: ”TRÄNAREN TROR VÄLDIGT MYCKET PÅ MIG”

- Simon carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Det blir ingen fortsättni­ng för Gustaf Nilsson i Bröndby. Anfallaren är klar för tre år i seriekonku­rrenten Vejle. – Jag ville flytta till ett ställe där jag känner mig mer prioritera­d, säger Nilsson.

Gustaf Nilsson spelade förra säsongen i Silkeborg dit han var utlånad från Bröndby. Länge gick det segt för Nilsson, men i slutet av säsongen lossnade målskyttet. Men trots hans mål åkte Silkeborg ur danska Superligan.

MEN VÄL TILLBAKA i Bröndby blev det ingen fortsättni­ng. Anfallaren är klar för Vejle.

– Det är klart att första tanken var att bli kvar. Men jag kände att det skulle bli svårt att få speltid, säger Gustaf Nilsson.

I stället blir det nu en flytt på knappt 25 mil västerut. Från Köpenhamn på Själland till Vejle på Jylland.

– Jag vet inte så jättemycke­t om staden, men den ligger vid vattnet och det bor runt 60 000 där, säger Nilsson.

VEJLE ÄR NYKOMLINGA­R i danska Superligan efter att ha vunnit andradivis­ionen under förra säsongen. I vintras sålde klubben sin bäste målskytt, brassen Dominic Vinicius, för runt 20 miljoner kronor, klubbens största försäljnin­g genom tiderna.

– Det är ett offensivt lag som gillar att spela fotboll, förhoppnin­gsvis kan jag komma in bra i det. Tränaren tror väldigt mycket på mig och de har ett spännande projekt på gång, säger Nilsson.

Vad tror du om konkurrens­en?

– Ärligt talat så känner jag inte till de andra spelarna så bra, men gör jag det bra så ska jag kunna få speltid.

Fanns det intresse från andra klubbar?

– Ja det fanns väl några som hörde av sig

Även klubbar i Sverige?

– Ja det fanns intresse även där, men det här var det bästa för mig.

Nilsson har skrivit på ett kontrakt över tre år med klubben och det är snart dags att börja betala av investerin­gen. Danska Superligan, som spelar höst–vår, drar igång på fredag.

– Det är ju bara typ en månads uppehåll, säger Nilsson apropå att han och Silkeborg avslutade kvalspelet sista helgen i maj. Har du hunnit ha någon semester?

– Haha, ja jag fick i alla fall lite mer än en vecka, jag var ju med U21-landslaget också (i Malta). Så det blev inte så långt.

TIDEN I BRÖNDBY blev inte riktigt vad Gustaf Nilsson hoppades på när han skrev på för den danska storklubbe­n för två och ett halvt år sedan. Men det var inte dags för någon återkomst till Allsvenska­n.

– Jag kände att jag inte riktigt var klar i Danmark och det här kändes som ett väldigt bra alternativ, säger Gustaf Nilsson.

 ?? Bild: NIKLAS LARSSON ?? NY KLUBB. Anfallaren från Falkenberg är klar för tre år i danska nykomlinge­n Vejle
Bild: NIKLAS LARSSON NY KLUBB. Anfallaren från Falkenberg är klar för tre år i danska nykomlinge­n Vejle
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden