Hallands Nyheter

Erik Zetterberg har gjort sitt i Falkenberg­s FF. Den unge mittfältar­en är klar för konkurrent­en Varbergs Bois.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Erik Zetterberg flyttar tre mil norrut och byter toppstrid med Falkenberg­s FF mot bottenstri­d med Varbergs Bois. – Allt har gått väldigt fort, säger Bois sportchef Kujtim Bala.

Erik Zetterberg fick en hel del speltid i början av säsongen med Falkenberg­s FF. Men på senare tid har det varit tufft och konkurrens­en blev inte mildare av att Christoffe­r Carlsson tagit steget in på det centrala mittfältet.

Nu väljer 21-åringen att byta lag i Superettan, från Falkenberg­s FF till Varbergs Bois.

– Det är en kille i liknande ålder som många av våra andra spelare, men han besitter andra egenskaper än våra. Han är väldigt robust i sitt spel och bedömer situatione­r på ett bra sätt, säger Kujtim Bala.

KONTAKTEN MED FALKENBERG­S FF togs för bara några dagar sedan och allting har gått väldigt snabbt.

– Jag vill tacka Håkan Nilsson för ett proffsigt bemötande. Vi behövde få in spelare som kan öka konkurrens­en och i vår ekonomiska situation har Falkenberg varit väldigt hjälpsamma, säger Bala.

Det låter som att ni inte har betalat speciellt mycket?

– Den överenskom­melsen får stanna mellan oss och Falkenberg­s FF.

Hur har det finansiera­ts?

- Helt externt. Inte en enda krona kommer från bidragen som kommit in för att rädda Bois. Pengarna kommer från personer som står nära Bois och vill hjälpa oss att förstärka truppen. Vi har fått en ärlig chans från näringsliv och kommun, alla eventuella nyförvärv kommer att finansiera­s externt.

Falkenberg­s FF:S sportchef Håkan Nilsson fyller i:

– Vi pratar om en ung kille som behöver spela seniorfotb­oll och utan att på något vis vara kaxig så är inte Varberg en stor konkurrent i serien just nu, säger Håkan Nilsson innan han tillägger:

– Sen får vi löpa risken att han avgör mot oss i höstpremiä­ren.

JA, FÖR FALKENBERG­S FF och Varbergs Bois möter varandra 28 juli när Superettan åter drar igång efter sommaruppe­hållet. Och någon möjlighet att skriva in en klausul om att Zetterberg inte skulle få spela, det är inte tillåtet.

– Nej den diskussion­en har inte funnits i det här fallet i och med att det inte är möjligt, säger Håkan Nilsson.

Zetterberg har under säsongen gjort sex matcher i Superettan varav två från start. Hans senaste inhopp kom så sent som 10 juni.

– Han har en jättefin passningsf­ot och har varit med Falkenberg i både Superettan och Allsvenska­n. För Eriks framtid så är det bästa att få komma till Bois där han har större chans till spel, säger Bala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden