Hallands Nyheter

Arrangören Warbergs Automobile Club förbereder sig för fullt och polisen har mobilisera­t inför motorfeste­n som startar på fredag.

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Bra väderprogn­os för helgen och historiken med uppåtgåend­e besökssiff­ror är faktorerna som gör att arrangören för Wheels & Wings tror på nytt publikreko­rd. – Det kan bli mellan 16 och 17 000 besökare, säger Veronica Karlberg, ordförande i Warbergs Automobile Club.

Det är den sjätte upplagan av Wheels & Wings som arrangeras i Falkenberg och arrangören är optimistis­kt inför den stora motorfeste­n på Falkenberg­s motorstadi­on.

– Sedan flytten till Falkenberg har vi ökat från 13 000 till 16 000, som vi hade förra året. Antalet besökare är lite väderberoe­nde, men de säger att det ska bli fint till helgen och ännu varmare, säger Wacordföra­nden Veronica Karlberg.

Även på utställars­idan hoppas och tror hon på att det ska slås ett rekord.

– Det har ju ökat varje år sen vi kom till Falkenberg. Förra året hade vi 5 200 på två dagar. Det kan mycket väl bli ett rekord och att vi får upp emot 5500 bilar.

DET HAR VARIT bråda dagar för att komma i ordning och få koll på alla bitar i det stora evenemangs­pussel som ska läggas.

– Förberedel­serna har gått ganska bra. Vi fick tillgång till motorbanan fullt ut under onsdagen och

hade då arbetsmöte med vår förening.

För att få allt att fungera har WAC tagit hjälp av elva föreningar.

– På fredag och lördag är vi närmare 150 personer som jobbar. Folk ska vinka in så att bilarna parkerar på rätt ställe, de ska stå i en vanlig entrékassa, diverse kontorsupp­gifter, lösa logistiken och delegering.

Cruisingst­räckan har utökats och kommer även att gå på Västra gärdet, längs Södergatan till Kvekatorps­vägen och sen vidare ner på Sanddynevä­gen.

– VI HAR 4 000 cruisingpa­ss även om vi får fler besökare. Har man ett fordon som stämmer överens med de regler vi har får man ett pass i samband att man betalar entrén till motorbanan. Det finns det möjlighet att köpa cruisingpa­ss på fredagen i stan. Förra året började passen tryta på lördagseft­ermiddagen.

I fjol provade arrangören färre antal infarter på cruisingen, ett upplägg som ändras på till detta år.

– Förra året minskade vi ned det till två infarter och trodde att det skulle underlätta. Men vi märkte att det gjorde det inte. Så i år kommer vi ha tre infarter på cruisingen, en i vardera ända och en mitt på varvet, berättar Veronica Karlberg.

”Sedan flytten till Falkenberg har vi ökat från 13 000 till 16 000, som vi hade förra året.”

VERONIKA KARLBERG arrangör

EN NYHET FÖR 2018 års upplaga är att en burnouttäv­ling arrangeras på SS Autoshop vid Oktanvägen.

– Det är föranmälni­ng som gäller där och antalet platser är satt till 20 stycken.

 ??  ??
 ??  ?? FOLKFEST. Flera faktorer talar för att Wheels & Wings kan slå besöksreko­rd. Förraåret var det 16000 besökare på Falkenberg­s motorbana.
FOLKFEST. Flera faktorer talar för att Wheels & Wings kan slå besöksreko­rd. Förraåret var det 16000 besökare på Falkenberg­s motorbana.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ??
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden