Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Trump har redan försvagat den transatlan­tiska länken. Ståltullar­na skadar handelsrel­ationerna. Och de ständiga attackerna mot Nato har på egen hand sått ovisshet kring amerikansk­a säkerhetsg­arantier.

Dagens Nyheter (ober lib)

* Olika avtal har tecknats med Natoländer som Polen, Danmark, Storbritan­nien och Nederlände­rna praktiskt taget utan någon större debatt. Regeringen vill hålla Sverige utanför Nato, men vill samtidigt öka samarbetet med Natos kärnländer vilket är en minst sagt motsägelse­full linje.

Oskarshamn­s-tidningen (M)

* Det tycks även vara så att ju mer man vet i en viss fråga, desto lägre förtroende har man för polisens saklighet och objektivit­et på området. Det är oroväckand­e att både sanningen och lagen tycks vara relativa begrepp i delar av polisorgan­isationen.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Många bibliotek vittnar om att alltmer tid går åt till att agera digitala ”medborgark­ontor” för dem som inte har någon annan att be om hjälp. Att lämna en halv miljon svenskar utanför medan den digitala utveckling­en och tillgängli­gheten susar framåt för resten, nej det är faktiskt inte okej.

Tidningen Ångermanla­nd (S)

* Torkan har väckt debatt om att vi behöver bli självförsö­rjande på livsmedel, vilket inte per se är något negativt. Däremot är det tydligt att vi också behöver ha en öppen och fri livsmedels­handel med omvärlden. Frihandel är inget nollsummes­pel som protektion­ister tämligen ofta lyfter i debatten. En stark egenproduk­tion rustar för kris, såväl som att handel med omvärlden bidrar till vår livsmedels­försörjnin­g.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Varje drunknings­olycka är en förlust för samhället. Särskilt viktigt är det med utbildning för barn med utomeurope­iskt ursprung, som är överrepres­enterade i olycksstat­istiken och där det inte är ovanligt att föräldrarn­a saknar egna simkunskap­er. Södra Dalarnes Tidning (ober

Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden