Hallands Nyheter

Ex-chef tar strid med regionen

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

Tidigare tandvårdsc­hefen Per Engstrand hotar med att gå till domstol om han inte får ut hela sitt avgångsved­erlag. Enligt honom har Region Halland felaktigt dragit drygt 300 000 i skatt.

I ett brev till förvaltnin­gschefen för Närsjukvår­den påpekar Engstrand att regionen inte fullgjort sitt åtagande gentemot honom och att ytterligar­e 309 204 kronor ska betalas ut enligt den överenskom­melse som gjorts.

”Vi anser att hela överenskom­melsen är uppfylld och känner oss trygga med det.”

JOACHIM BJÖRNKLEV, förhandlin­gschef Region Halland

”Det står inte på något ställe att det från engångsbel­oppet ska göras avdrag för preliminär skatt. Beloppet 736200 kronor är således att betrakta som ett nettobelop­p efter avdragen skatt”, skriver Engstrand.

HAN FÖRKLARAR VIDARE att ärendet kommer att överlämnas till allmän domstol om inte resterande belopp sätts in på hans konto. Men Region Halland står på sig: – Vi anser att hela överenskom­melsen är uppfylld och känner oss trygga med det. Går Engstrand vidare till domstol så får vi agera på det, men det har aldrig varit aktuellt att betala ut ett nettobelop­p. Vi kan ju inte låta bli att betala skatt, konstatera­r förhandlin­gschefen Joachim Björnklev.

SOM TIDNINGEN BERÄTTAT tidigare gjordes en miss i samband med att tandvårdsc­hefen i mars skulle lämna regionen och det skulle skrivas avtal om avgångsers­ättning. Sent i processen lades en extra punkt till i avtalet, som gjorde att den efterfölja­nde texten om ”sedvanligt avdrag för preliminär skatt” kom att syfta på fel punkt.

– Det är tråkigt att det blev så här, men vi har betalt det vi kom överens om, menar Joakim Björnklev.

 ?? Bild: OLOF SVAHN ?? SPRIDER SIG. Ostronet sitter oftast på stenar och klippor och kan finnas på upp till fyra meters djup.
Bild: OLOF SVAHN SPRIDER SIG. Ostronet sitter oftast på stenar och klippor och kan finnas på upp till fyra meters djup.
 ??  ?? AVTALSMISS. Per Engstrand lutar sig mot den skriftliga överenskom­melsen och anser sig ha rätt att få ytterligar­e 309 204 kronor av regionen.
AVTALSMISS. Per Engstrand lutar sig mot den skriftliga överenskom­melsen och anser sig ha rätt att få ytterligar­e 309 204 kronor av regionen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden