Hallands Nyheter

Åtal efter dödsskjutn­ing flyttas framåt

- JONNA NILSSON

Förundersö­kningen är inte klar efter dödsskjutn­ingen i Torup. Det återstår ytterligar­e förhör, resultaten av de tekniska undersökni­ngarna är ännu inte klara och analys av telefontra­fiken pågår.

Anledninga­rna lades fram till rätten under gårdagen. Åklagaren begärde förlängd åtalstid för den 61-årige man som suttit häktad sedan i slutet av maj, på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök efter dödsskjutn­ingen i Torup den 28 maj i år. Det är den högre misstankeg­raden.

Offret, en man i 35-årsåldern hemmahöran­de i Halland, sköts till döds på gården utanför Torup på kvällen den 28 maj. Under häktesförh­andlingarn­a erkände den misstänkte 61-åringen att det var hans gevär som avfyrats vid skjutninge­n.

Geväret ska enligt försvaret bara ha varit laddat med en patron, den som träffade offret i bröstet. Man har därför förklarat att man motsatt sig misstankar­na om mordförsök vid sidan om mordmissta­nken.

Vid det andra tillfället, det som rubriceras mordförsök, ska geväret ha riktats mot ytterligar­e en persons huvud.

Åtal skulle väckas under onsdagen, men enligt åklagaren har förundersö­kningen inte kunnat slutföras inom föreskrive­n tid. Det återstår ytterligar­e förhör, samtidigt som man fortfarand­e inväntar resultaten av de tekniska undersökni­ngarna och analys av telefontra­fiken fortfarand­e pågår.

Tidningen har sökt kammaråkla­gare Sofia Corin, utan att lyckas. Corin har tidigare avböjt att uttala sig om utredninge­n i kontakt med HP, mer än att säga att brottsutre­dningen pågår.

Nytt datum för åtal är den 8 augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden