Hallands Nyheter

Pappan ringde

HALLAND: MANNEN FÖRSÖKTE ÅTSKILLIGA GÅNGER NÅ DE ANDRA MISSTÄNKTA

-

Mordutredn­ingen ger inget svar på varför 29-åringen mördades just i Marbäck. Men inget skedde av en slump. Förberedel­serna inför dådet var omfattande.

En man som skulle rasta sin hund hittade liket på morgonen den 9 januari. Han hade kört in på den lilla skogsvägen och trodde först att någon hade slängt skräp, men när han kom närmare såg han att det var en människa.

29-åringen låg på mage, med armarna utsträckta. Intill huvudet syntes en stor röd pöl. Mannen ryggade tillbaka, men gick fram en gång till för att förvissa sig om vad han just sett. Han blev chockad och ringde sin fru, som i sin tur slog larm till polisen.

En hundförare var på plats strax efteråt och hittade 29-åringens plånbok. Ett bankkort och hans körkort satte direkt polisen på spåret. De första tecknen pekade på att han varit en ambitiös, förhålland­evis nyanländ person som kämpade med att skaffa sig en plats i samhället.

Hyresvärde­n på Tjörn hade bara gott att säga om honom. 29-åringen hälsade alltid artigt och tog i hand. Han hade få besök hemma i stugan som han hyrde av värden. En kvinna hade varit där några gånger. Det verkade seriöst mellan dem.

Det enda värden noterat som avvek var att 29-åringen på sista tiden hade ändrat dygnsrytm, han var vaken på nätterna och sov ofta på dagarna. Och att den sista hyresbetal­ningen inte skedde som vanligt, genom att 29-åringen swishade pengarna. Januarihyr­an betalades genom att en del swishades och resten betalades i kontanter, några femhundrin­gar och resten i 200-kronorssed­lar.

I förundersö­kningen redovisar polisen förhör med närmare 130 vittnen. Mycket av arbetet handlade inlednings­vis om att få en uppfattnin­g om vem den döde var.

SNART KOM OCKSÅ en annan bild att växa fram, en bråkstake, en person som var mycket intressera­d av att ha pengar. En man som lånade av många, men som inte betalade tillbaka lika snabbt som de förväntat sig.

Vittnena berättar om hur 29-åringen sökte och fick mängder av olika arbeten. Han körde till exempel svarttaxi i Bohuslän och även i Göteborgso­mrådet, Borås och Halm-

 ??  ?? FÖRE MORDET. Övervaknin­gskameror fångade offret när han tankade sin bil kvällen före mordet. Han sköts med
FÖRE MORDET. Övervaknin­gskameror fångade offret när han tankade sin bil kvällen före mordet. Han sköts med

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden