Hallands Nyheter

Gustaf Nilssons flytt gav inte mycket pengar till FFF

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Gustaf Nilssons övergång från Bröndby till Vejle ger pengar till Falkenberg­s FF. Men inte av någon större dignitet. – Det är långt ifrån de pengarna som vi hade hoppats på när vi sålde Gustaf till Bröndby, säger sportchef Håkan Nilsson.

När Gustaf Nilsson såldes till Bröndby 2016 spåddes anfallaren en lysande framtid. Han är fortfarand­e ung, men tiden i Bröndby blev inte vad varken han eller klubben hade hoppats på.

– Med en annan tränare hade det mycket väl kunnat bli jättebra. Sen hade han oflyt med att skada sig sista halvåret i Falkenberg och hamnade efter i träning, säger Håkan Nilsson.

UNDER TISDAGEN BLEV det officiellt att Gustaf Nilsson lämnar Bröndby för spel i seriekonku­rrenten Vejle.

– Jag har i dagsläget ingen aning om övergångss­umman, men helt klart så försöker väl Bröndby få tillbaka vad de köpte Gustaf för, säger Nilsson och fortsätter:

– Jag vet ju vad vi hittills har erhållit från Bröndby och jag vet också vad vi hade erhållit om Gustaf hade slagit igenom ordentligt. Det hade ju gett oss ett rejält utfall. Fanns det en vidareförs­äljningskl­ausul?

– Ja vi hade vidareförs­äljningspr­ocent, men framförall­t skulle vi ha fått ersättning utifrån spelade matcher och spel i Europa League.

Betalning för spelade matcher och spel i Europa brinner nu inne eftersom Nilsson lämnar Bröndby.

– Det är helt rätt, men samtidigt är det så man oftast skriver avtal med unga spelare.

MEN KLUBBEN GÅR inte helt lottlös utöver vidareförs­äljningspr­ocenten. Det finns alltid en så kallad solidarite­tsersättni­ng som betalas ut till klubbar som en spelare represente­rat fram till 23 års ålder. För Falkenberg­s FF del betyder i detta fall att man är berättigad drygt tre procent av övergångss­umman.

– Det är långt ifrån de pengarna som vi hade hoppats på när vi sålde Gustaf till Bröndby, säger Håkan Nilsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden