Hallands Nyheter

Federer utslagen efter lång rysare

- TT

2–0 i set och en matchboll i det tredje. Sedan började raset som satte stopp för storfavori­ten Roger Federers titeldrömm­ar i Wimbledon.

Efter fem set och över fyra timmars spel hade världsåtta­n Kevin Anderson med setsiffror­na 2–6, 6–7, 7–5, 6–4, 13–11, besegrat schweizare­n.

– Att få vinna över Roger Federer här i Wimbledon kommer jag alltid att minnas, speciellt när det var en så jämn match. Jag är i sjunde himlen, sade Anderson.

ÅTTONDESEE­DADE KEVIN Anderson från Sydafrika vände och vann det tredje setet. Setförlust­en i det tredje setet innebar att 20-faldige grand slam-segraren Federer setsvit i Wimbledon slutade på 34 raka utan förlust, en tangering av hans eget rekord från 2006.

Och en olycka kommer ju sällan ensam. Av bara farten tog Anderson också hem det fjärde.

Och när även det femte setet hade gått mot gamesiffro­r av den högre kalibern så var Federers överlevnad i turneringe­n i högsta grad hotad. Utan att hitta break så fortsatte duellen mot tvåsiffrig­a gamesiffro­r i både Federers och Anderson kolumner.

TILL SLUT, VID ställninge­n 11–11, kom Roger Federers första dubbelfel.

Han kunde valt ett bättre tillfälle – minst sagt. Anderson fick breaket han sökte och kunde därefter serva hem 13–11 i det femte och avgörande setet.

– Det känns bara hemskt. Jag såg inte detta komma. Jag kände mig inte mentalt trött under matchen. Nu känner jag mig hemskt trött och mycket besviken, sade Federer.

För Kevin Anderson, nu klar för semifinal, väntar antingen 32-rankade Milos Raonic, Kanada, eller världstian John Isner, USA.

”Det känns bara hemskt. Jag såg inte detta komma.” ROGER FEDERER Tennisspel­are

 ?? Bild: BEN CURTIS ?? FÖRLORARE. Roger Federer är utslagen ur Wimbledon efter en över fyra timmar lång rysare.
Bild: BEN CURTIS FÖRLORARE. Roger Federer är utslagen ur Wimbledon efter en över fyra timmar lång rysare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden