Hallands Nyheter

Abc-systemet pressar priset

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Det går att spela på Stryktipse­t på många sätt. På spelsidan gäller modellen med Abc–systemet.

På Tio Tidningars tips var snittet på vår enkelrad 7 rätt under 2017. Nu redovisar raden 6,6 rätt efter 27 tipsomgång­ar. Det går att kalkylera med nivån på förväntat antal rätt på kupongen.

Ett matematisk­t system med sju helgarderi­ngar är på 2 187 rader. Det systemet tar inte till vara på tipparens förmåga på förväntat antal rätt på enkelraden! Spelare kan regelbunde­t tippa sex, sju eller åtta rätt på enkelraden. Då bör några av dessa rätta tips även hamna bland de sju helgardera­de i exemplet.

Om man ställer kravet på tre eller fyra rätta U-tips på de sju helgardera­de matcherna

ALLSVENSKA­N

blir systemet på 840 rader. Det matematisk­a systemet på 2 187 rader har fått en reduktion på 61,6 procent! Systemet med U-raden har sparat 1 347 kronor. På det matematisk­a systemet med sju helgardera­de finns 576 rader som egentligen täcker in en helt misslyckad U-rad! System handlar om vad man vill betala för och inte. På Abc–systemet på sidan går det att anpassa systemet efter kupongens matcher. System som dessa tillverkas med tipsprogra­m eller direkt på nätet.

Det är fullt möjligt att välja ett lägre radantal.

BP har tio poäng och alla är hemma. Två gjorda mål under avslutande halvtimmen på tolv matcher. Sirius har släppt in tre mål eller fler på sju matcher av 13. Sirius får inte förlora.

Dalkurd– Trelleborg

Dalkurd har en poäng på sju bortamatch­er och det pressar laget i bottenstri­den. Trelleborg har aldrig gjort över två mål i någon match. Tre vinster och alla är med ett måls marginal.

Malmö FF besegrade Sirius i omstarten med 4–0 och Markus Rosenberg (bilden) gjorde två mål. MFF har fem vinster men utan att vinna två i följd. MFF hade 30 poäng efter 13 omgångar senaste säsongen. Carlos Strandberg är avstängd. Östersund har Ronald Mukiibi och Douglas Bergqvist avstängda och det blir att formera om försvaret. Vinsten mot Hammarby gav laget ny energi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden