Hallands Nyheter

Demokratin­s värde inte bara stort på valår

-

Agape och bidragen för ensamkomma­nde flyktingba­rn.

DEMOKRATI. Vad händer med demokratin? Det ser ut som både demokratin och samhällsku­nskapen blivit mindre viktig i dag. Men demokratin är så mycket mer än val var fjärde år.

RIKSDAGEN HAR BESLUTAT om att 9 000 ensamkomma­nde flyktingar skall få stanna. Lagrådet sa nej till lagen, ändå genomförde­s den, men lagrådets uppgift är att se till att lagar som stiftas inte sätter demokratin ur spel och att alla behandlas lika. Riksdagen brukar följa lagrådet och skriva om lagar. Nu struntade man i detta, i humanitete­ns namn. Detta låter bra, men var det för folkets bästa som Erdugan i Turkiet ändrade lagarna. Var rädda om demokratin, den är lättare att rasera än den är att skapa.

Riksdagen bidrog med lite pengar till kommunen att fördela. En av de sökande var föreningen Agape med Björn Mellquist i spetsen, att föreningen inte funnits i ett år kan vara en petitess, tills man får veta att fullmäktig­e beslutet dröjer till man utrett vilken typ av förening detta är. Genast plockade Björn Mellquist fram härskartak­tiken, ”hävdar att de som inte röstar för pengar till min verksamhet har en dold agenda, typ smygrasist­er”.

JANA OCH HARALD med svarar i Hallands Nyheter dom hade informerat om för Lotta, föreningen är seriös och Björn är en ärlig person. De hade skickat flera mejl till Lotta.

Det är nu som jag ändrar min åsikt från petitess till absolut inte en krona. Det viktigaste för mig i demokratin är att journalist­er och andra har möjlighet att granska om skattepeng­arna används till det de är tillför. Hur skall HN med flera kunna granska informatio­n som består av ett antal mejl som Harald och Jana har skickat till Lotta.

Lennart

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden